Samsung pregătește Galaxy S20 Lite, cu chipset Snapdragon 865

12.06.2020
Samsung pregătește Galaxy S20 Lite, cu chipset Snapdragon 865

Samsung pregătește Galaxy S20 Lite, un nou membru al familiei S20, cu preț accesibil, potrivit SamMobile. Deocamdată se știu puține lucruri despre succesorul modelului S10 Lite, care a debutat la începutul acestui an.

Samsung Galaxy S20 Lite va avea, cel mai probabil, capacitate de stocare internă de 128 GB și va rula Android 10 cu interfață One UI 2.5.

Smartphone-urile din familia S20 nu s-au vândut bine. De vină sunt pandemia COVID-19 și prețurile mari pe care le au aceste dispozitive. Nu a ajutat nici faptul că utilizatorii cred că performanța chipsetului Samsung Exynos 990 este mai slabă decât cea a modelului Qualcomm Snapdragon 865, cu care au fost livrate smartphone-urile în SUA, Coreea de Sud și China.

Samsung Galaxy S10 Lite a fost livrat cu chipset Snapdragon 855 și baterie de capacitate mare

Samsung Galaxy S10 Lite (Foto: Shuterstock)

Modelele premium nu se vând bine

De aceea, un model S20 mai ieftin este binevenit. Samsung va încerca să contracareze vânzările mai slabe pe segmentul premium prin introducerea pe segmentul mid-range a unor funcții care să facă aceste dispozitive și mai atractive. Un exemplu este încărcarea wireless, care va ajunge pe modele din seria Galaxy A.

Noul smartphone din familia S20 va avea numele de modele SM-G780 (varianta globală) și SM-G781 (SUA). Vor fi trei variante. SM-G780 va fi oferit cu tehnologie 5G și fără, iar SM-G781 doar cu 5G.

Chipsetul pe care îl va include dispozitivul va fi, cel mai probabil, potrivit sursei citate, Snapdragon 865.

Este posibil ca noul smartphone să nu se numească Galaxy S20 Lite, ci Galaxy S20 Fan Edition, cum este numit telefonul în interiorul companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult