Galaxy S21 ar putea rămâne fără competitor din partea LG

03.03.2021
Galaxy S21 ar putea rămâne fără competitor din partea LG

LG V60 ar putea să nu aibă un succesor, surse apropiate companiei sud-coreene anunțând suspendarea pe termen nedefinit a pregătirilor pentru lansarea unui nou vârf de gamă.

Telefonul pliabil LG Rollable ar putea să nu fie singura victimă a planului de reducere a costurilor și posibila vânzare a business-ului LG pe segmentul telefoane inteligente. Aparent, LG ar fi suspendat și programul de testare pentru succesorul modelului V60, deși acesta s-ar afla într-un stadiu avansat de dezvoltare, în pregătire pentru lansarea așteptată chiar în această lună.

Smartphone-ul, numele de cod „Rainbow”, ar fi trebuit să fie lansat la începutul acestui an, dar conform unui raport al publicației sud-coreene Chosun, LG a încetat deja testele uzuale făcute cu operatorii de telefonie mobilă.

lg v60

Știrea vine pe fondul zvonurilor cum că LG își pregătește exit-ul din piața smartăphone, fiind în plin proces de găsire a unui cumpărător interesat să preia atât imaginea de brand dar și capabilitățile de producție existente. Surse din industrie chiar indicau că LG se apropie de o înțelegere cu conglomeratul vietnamez Vingroup, însă discuțiile s-ar fi oprit din cauza prețului prea mic oferit de cumpărător. Blocajul rezultat se răsfrânge acum asupra businessului curent, pe care LG probabil spera să-l predea ca atare viitorului proprietar.

Oficial, LG continuă să-și afirme angajamentul de a lansa noi produse, inclusiv mult așteptatul LG Rollable, compania precizând doar că nu a fost luată o decizie cu privire la dispozitivele viitoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News