Galaxy S21 FE ar putea sosi abia în octombrie, cu stocuri reduse și doar în anumite regiuni

25.06.2021
Galaxy S21 FE ar putea sosi abia în octombrie, cu stocuri reduse și doar în anumite regiuni

Samsung pare că va amâna sau chiar anula lansarea Galaxy S21 FE în piețele asiatice, preferând să livreze stocurile limitate de care va dispune către piețele din Europa și SUA.

Criza de semiconductoare lovește dur și în gigantul Samsung, compania sud-coreeană fiind în situația de a nu putea livra produse foarte așteptate precum Galaxy S21 FE și telefoanele din seria Galaxy A decât cu mare întârziere și stocuri mult mai mici decât cererea.

Inițial, era planificat ca seria Galaxy S21 FE să fie lansată odată cu modelele ultra-premium Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3, în luna august. Între timp, imposibilitatea aprovizionării cu stocuri suficiente de componente esențiale a obligat Samsung să amâne următorul model FE cu câteva luni, concentrând resursele disponibile pentru livrarea altor produse planificate cu stocuri mai reduse, dar marje de profit mult mai mari. Însă chiar și după întârzierile deja planificate, producătorul sud-coreean tot nu se va afla în poziția de a livra stocuri suficiente de produse, rămânând să excludă pur și simplu din calendarul de lansări anumite piețe de desfacere mai puțin importante. Interesant este că printre regiunile excluse se numără și țara natală, Coreea de Sud, alături de Australia, Canada, America de Sud, Africa și China.

Potrivit zvonurilor de până acum, Galaxy S21 FE ar urma să aibă în configurație un sistem triple-camera cu performanțe de nivel flagship (12MP rezoluție), plus o cameră frontală de 32MP. Acumulatorul este un model de 4500mAh, cu încărcare rapidă la putere de 25W. Pe lista dotărilor mai intră încărcare wireless (inclusiv în sens invers, pentru accesoriile din dotare), NFC și carcasă cu certificare IP67/IP68 pentru protecție împotriva pătrunderii de apă și praf. Cel mai important, prețul de lansare ar urma să fie apropiat sumei de 700 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult