Galaxy S21 FE ar putea avea parte de o lansare „pe hârtie”, cu doar 10000 de unități disponibile la nivel global

21.09.2021
Galaxy S21 FE ar putea avea parte de o lansare „pe hârtie”, cu doar 10000 de unități disponibile la nivel global

Confirmat încă din luna august prin listarea prematură pe website-ul Samsung Franța, Galaxy S21 FE încă nu a văzut lumina zilei. Iar acum aflăm și de ce.

Potrivit surselor din industrie, producătorul sud-correan resimte din plin efectele crizei de semiconductoare, realocând resurselor disponibile pentru produse de top cu marje de profit ridicate (Ex. Galaxy Z Fold 3, Galaxy Flip 3 și Galaxy S21). Aparent, tocmai succesul seriei FE și potențialul pentru vânzări uriașe al modelului Galaxy S21 FE dau emoții celor de la Samsung, compania dorind să evite frustrarea consumatorilor cu o lansare fără stocuri suficiente în magazine. Totuși, strategia amânării evenimentului de lansare funcționează doar până la un punct, dincolo de care clienții nerăbdători încep să fie pierduți (pentru o generație sau mai mult) în fața producătorilor rivali.

Astfel putem aștepta ca Samsung să lanseze Galaxy S21 FE în următoarele 5-6 șase săptămâni, cu sau fără stocuri suficiente de telefoane. Tot pe surse aflăm și că Samsung ar fi produs doar aproximativ 10.000 unități S21 FE, timpul rămas nefiind suficient pentru acumularea unor stocuri suficiente pentru lansarea globală. Astfel, stocurile disponibile ar urma să fie repartizate doar către piețe selecționate din Europa și SUA. Chiar dacă producția va crește în săptămânile de după lansare, stocurile Galaxy S21 FE vor fi cel mai probabil insuficiente până în prima parte a anului viitor.

Potrivit listei preliminare cu specificații, Galaxy S21 FE va dispune de un ecran AMOLED de 6,41” la 120 Hz și cameră frontală de 32MP. Camera principală ar putea folosi o configurație triple-camera de 12MP+12MP+8MP.

În funcție de regiune, configurația va fi bazată pe chipsetul Snapdragon 888, sau modelul Exynos cu performanțe echivalente.

Telefonul va fi livrat în două variante, cu 128 GB / 256 GB memorie și acumulator de 4500 mAh. Ambele versiuni vor dispune însă de numai 6GB memorie RAM, acesta fiind principalul element distinctiv față de modelul de top Galaxy S21.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult