Galaxy S21 FE: specificații și fotografii cu noul flagship de buget de la Samsung

09.07.2021
Galaxy S21 FE: specificații și fotografii cu noul flagship de buget de la Samsung

Galaxy S21 FE este dispozitivul despre care tot auzim de ceva vreme deja, dar pe care Samsung nu se grăbește să îl anunțe. Se pare însă că acesta este aproape de lansare, cel puțin în China. Un dispozitiv numit SM-G9900, care seamănă mult cu Galaxy S21, și care se aliniază perfect la zvonurile despre modelul „Fan Edition”, at trecut prin laboratoarele TENAA, autoritatea care testează și oferă aprobări pentru vânzarea dispozitivelor electronice în această țară. Acest lucru ne oferă și o privire de ansamblu asupra design-ului exterior, dar și specificațiilor hardware.

Galaxy S21 FE este puțin diferit față de modelele anterioare

Samsung pare să nu se abată foarte mult de la formula lui Galaxy S20 FE de anul trecut. Telefonul va păstra multe dintre elementele modelului pe care este bazat, Galaxy S21, însă va face mici modificări în puncte cheie pentru a păstra un preț mai accesibil. Ba chiar unele elemente hardware nici nu par a fi modificate de la S20 FE, sugerând că avem mai degrabă de a face cu un upgrade pentru acel model, decât un „downgrade” pentru S21.

Noul Galaxy S21 FE folosește un ecran de 6,4” cu rezoluție Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli). Acest ecran este diferit atât de cel de pe S20 FE, care avea 6,5”, cât și de cel de pe S21, care are o diagonală de 6,2”. Dimensiunile acestuia ating astfel 155,7 x 74,5 x 7,9 mm, fiind puțin mai compact decât modelul FE de anul trecut. La interior, noul telefon ar trebui să includă fie Snapdragon 888, fie Exynos 2100. Informațiile din prezent spun că în Asia, telefonul va folosi procesorul Qualcomm, iar în Europa și SUA va integra procesorul Samsung proprietar. Pe TENAA este menționat doar un procesor la 2,8 GHz, putând fi oricare dintre cele două.

Samsung oferă doar 8 GB memorie RAM pe Galaxy S21 FE, cu opțiuni pentru 128 sau 256 GB stocare, însă există dovezi că ar putea fi lansată și o variantă cu 6 GB RAM. De altfel, telefonul include slot microSD, deci nu ești limitat de stocarea internă. Totul va fi alimentat de o baterie de 4.500 mAh cu încărcare rapidă la 45W. Totuși, Samsung a mai livrat în trecut telefoane capabile de încărcare rapidă de acest gen, însă a oferit în pachet adaptoare de priză de 25W. Chiar dacă Galaxy S21 „standard” nu vine cu adaptor de priză, se pare că Galaxy S21 FE va include unul în cutie, conform TENAA.

Camera foto va suferi modificări

În cele din urmă, avem camerele foto, cu rezoluții de 32, 12, respectiv 8 megapixeli. Se pare că vom avea o cameră diferită de orice model Galaxy S de până acum, întrucât nici FE-ul de anul trecut, nici S21 nu oferă o cameră de 32 megapixeli. Totuși, nu știm care cameră este cea principală, putem presupune că este cea cu cea mai mare rezoluție, în timp ce camera cu zoom de 8 megapixeli ar fi cea cu zoom, la fel ca pe S20 FE. În cele din urmă, camera ultrawide ar putea fi cea de 12 megapixeli.

Chiar dacă senzorul de 32 MP ar putea, în teorie, oferi filmare la rezoluție 8K, iar procesorul este capabil de astfel de înregistrări, TENAA listează capabilitățile de filmare ale lui Galaxy S21 FE la rezoluție 4K. Camera frontală primește un mic „downgrade” de la S20 FE, de la 32 la 12 megapixeli. Având însă în vedere că un senzor mai dens nu este obligatoriu mai performant, mărind pixelii de pe camera frontală pentru o rezoluție mai mică, s-ar putea ca fotografiile în condiții de iluminare slabă să fie mai luminoase pe noul model.

Zvonurile spun că Galaxy S21 FE va fi lansat cândva în luna octombrie, cam la distanță de un an față de modelul S20 FE din 2020.

sursa: TENAA, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult