Galaxy S21, livrat fără căști și încărcător în pachetul cu accesorii

08.12.2020
Galaxy S21, livrat fără căști și încărcător în pachetul cu accesorii

După ce mai întâi a ridiculizat decizia Apple de a livra iPhone 12 fără încărcător și căști audio în pachetul cu accesorii, Samsung tocmai a eliminat pachetul cu accesorii Galaxy S21. Informația este confirmată cu documente oficiale.

Luată cu pretextul diminuării risipei de materii prime și reducerea amprentei de carbon, decizia Apple pentru renunțarea la pachetul cu accesorii iPhone nu a primit doar aprecieri pozitive, existând voci care acuză intenții ascunde din partea companiei americane. Coincidență sau nu, vânzările de accesorii opționale cum ar fi adaptoare pentru alimentare wireless și căști wireless au crescut în ultimele luni.

Recunoscând potențialul unei astfel de mișcări, Samsung a făcut uitată campania mediatică purtată împotriva rivalului Apple, renunțând tacit la pachetul cu accesorii Galaxy S21.

Samsung a scos căștile și adaptorul AC din pachetul cu accesorii Galaxy S21

Se zvonea încă din vară că Samsung pregătește o mișcare similară: să scoată accesoriile din cutia următoarelor modele Galaxy. Acelea erau însă doar zvonuri, care nu s-au concretizat odată cu lansarea seriei Galaxy Note20. Ce am văzut însă în cazul Note20 a fost faptul că Samsung oferă accesorii diferite, în funcție de regiune. Unii utilizatori primesc o husă de protecție și folie pe ecran, în timp ce alții nu primesc aceleași „bonusuri”.

Pe lista accesoriilor scoase din pachet intră și căștile AKG, destul de apreciate printre utilizatorii mai puțin deranjați de conexiunea cu fir.

Deși vor fi primele telefoane importante din 2021, cele din seria Galaxy S21 probabil că nu vor fi singurele livrate fără pachet de accesorii incluse. Mai ales la gama high-end, probabilitatea ca și alți producători smartphone să ia exemplul Apple și Samsung sunt destul de mari.

Totuși, apar semne că măsura ar putea fi blocată în anumite regiuni ale lumii, autoritățile considerând-o îndreptată împotriva intereselor consumatorilor. Spre exemplu, autoritatea pentru protecția consumatorilor din Brazilia a obligat deja Apple să includă adaptorul AC în pachetul cu accesorii iPhone 12, luarea unei decizii similare și în cazul Samsung fiind predictibilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult