Galaxy S21 Ultra, confirmat pentru compatibilitate cu stylus-ul S-Pen

23.12.2020
Galaxy S21 Ultra, confirmat pentru compatibilitate cu stylus-ul S-Pen

Modelul Galaxy S21 Ultra a fost deja testat și aprobat de către comisia FCC din SUA, iar acest proces ne dezvăluie câteva detalii despre următorul flagship de la Samsung. Ce-i drept, noul telefon nu este tocmai un secret, iar detaliile despre acesta au ajuns în mediul online de câteva săptămâni deja. Totuși acum putem confirma câteva detalii care până în prezent erau disponibile doar la nivel de zvon. De exemplu, putem confirma că, cel puțin modelul S21 Ultra, va putea folosi un S-Pen.

Samsung va permite utilizarea S-Pen și pe Galaxy S21 Ultra

Comisia FCC a testat Galaxy S21 Ultra de la Samsung, cu numărul de model SMG998B. Acesta este echipat cu un ecran diferit față de cele de pe S20, în sensul în care poate să folosească un stylus. FCC menționează S-Pen-ul direct și confirmă faptul că funcționalitatea va fi identică cu cea de pe Galaxy Note20 Ultra, adică va permite modul de utilizare „hover”, care permite utilizarea stylus-ului chiar și fără atingere.

Totuși, faptul că Galaxy S21 Ultra este compatibil cu un S-Pen nu înseamnă că acest accesoriu va fi oferit gratuit în pachet. De altfel, acesta nu va fi nici măcar găzduit în interiorul telefonului, așa cum se întâmplă în cazul seriei Galaxy Note. Soluția Samsung pentru a găzdui un S-Pen pe Galaxy S21 va fi cel mai probabil o husă cu un compartiment dedicat.

La fel ca modelul Galaxy Note20 Ultra, și S21 Ultra va beneficia de un cip UWB (ultra wide-band), care va permite transmiterea rapidă de fișiere între dispozitivele compatibile și posibilitatea de a conecta accesorii din proximitate automat. Un alt lucru interesant este faptul că Samsung adoptă noul standard Wi-Fi 6E, care permite conexiuni pe frecvența de 6 GHz.

Seria Galaxy S21 este așteptată pentru lansare în prima jumătate a lunii ianuarie.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult