Galaxy S22, confirmat cu finisaje premium pentru toate versiunile de echipare

21.12.2021
Galaxy S22, confirmat cu finisaje premium pentru toate versiunile de echipare

Deși nu este tocmai ieftin, Galaxy S21 vine în echiparea standard într-o carcasă finisată cu plastic la partea din spate, la fel ca modelele din seria Galaxy A. Galaxy S22 promite să îndrepte această „scăpare”.

Una dintre deciziile cele mai controversate luate de Samsung, în încercarea de a optimiza costurile cu producția unora dintre telefoanele cele mai bine vândute, a fost substituirea finisajelor din sticlă cu imitații din plastic. În cazul telefoanelor Galaxy A, alegerea făcută pe partea de materiale a fost în general bine primită, utilizatorii apreciind oricum calitatea generală a finisajelor, precum și faptul că spatele din plastic nu se sparge atât de ușor. Dar în cazul lui Galaxy S21, renunțarea la finisajele din sticlă a fost privită ca o măsură evidentă și nejustificată de reducere a costurilor, aplicată unui produs la care marjele de profit pentru Samsung erau deja suficient de mari.

Însă potrivit unor surse apropiate producătorului sud-coreean, compania a decis să repare această greșeală, asigurând că toate cele trei versiuni Galaxy S22 vin în carcase acoperite cu sticlă la partea din spate. Astfel, noua versiune Galaxy S22 cu dotări de bază va folosi aceleași materiale pentru carcasă ca și restul modelelor din serie.

Spre comparație, doar versiunile Galaxy S21 Plus și Ultra au primit finisaje din sticlă, echiparea de bază S21 primind doar un capac din plastic cu aspect de metal șlefuit.

Cu siguranță, măsura nu se va aplica și pentru seria Galaxy S21 FE, ilustrată deja în imaginii neoficiale de prezentare cu finisaje din policarbonat, asemănătoare celor întâlnite la seria Galaxy A.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News