Galaxy S22 Ultra ar putea fi primul telefon cu cameră foto de 200MP

27.04.2021
Galaxy S22 Ultra ar putea fi primul telefon cu cameră foto de 200MP

Dezvoltat de Samsung, noul senzor optic de 200MP este așteptat să echipeze modelul flagship Galaxy S22 Ultra.

Potrivit zvonurilor circulate pe platforma de socializare Weibo, Samsung ar fi dezvoltat o nouă versiune a senzorului ISOCELL GN2, disponibil deja în ediții cu pixeli de 1.4μm și 50MP, respectiv 0.8µm și 108MP rezoluție foto. Nu este clar dacă noul chip este pur și simplu mai mare, folosește pixeli de dimensiune mai mică, sau o combinație între cele două, însă rezoluția maximă ar urma să urce la un impresionat 200MP. Unele zvonuri dau ca sigură folosirea unor pixeli de 0.64µm.

Desigur, la fel ca telefoanele din generația actuală, Galaxy S22 Ultra va folosi tehnologia pixel-binning pentru a crește sensibilitatea în condiții de luminozitate redusă. Spre exemplu, folosind un raport de 4 la 1, rezoluția efectivă ar urma să fie 50MP. Cel mai probabil, camera foto va folosi acest mod de captură în majoritatea timpului, păstrând opțiunea pentru 200MP ca o setare pur opțională, de folosit atunci când dorim să captăm cât mai multe detalii cu putință în pozele obținute în condiții de iluminare ideală.

Galaxy-S22-Ultra
foto: phonearena.com

O altă utilitate pentru un senzor foto de 200MP este implementarea de zoom optic. Spre exemplu, chiar în condițiile folosirii unui obiectiv cu lentile fixe camera foto ar putea livra poze cu rezoluție 50MP și zoom optic 4X, folosind porțiunea centrală a senzorului de imagine.

Deocamdată, singura certitudine este că Samsung nu va livra Galaxy S22 Ultra prea curând, calendarul actual având ca fereastră de lansare intervalul Q1-2022.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult