Galaxy S22 Ultra, folosit drept cameră de cinema în scurt metrajul Jackals & Fireflies. VIDEO

17.01.2023

Camerele telefoanelor au devenit principala metodă prin care poți deosebi două dispozitive high-end, acestea având avantaje și dezavantaje în fața celorlalte, în ciuda faptului că toate sunt acum la fel de performante și folosesc ecrane la fel de luminoase și de rapide. Atunci când vine vorba de filmare, iPhone-ul este întotdeauna lăudat, iar Apple a împins aceste capabilități inclusiv prin realizarea de scurt metraje care să demonstreze capabilitățile telefoanelor sale. Se pare că și Samsung încearcă ceva în această direcție, întrucât un trailer pentru scurt metrajul Jackals & Fireflies menționează la final că a fost filmat cu un telefon Samsung (un Galaxy S22 Ultra).

Performanța video de pe Galaxy S22 Ultra pare să fie de ajuns pentru scurt metraje de artă

Fiind vorba despre flagship-ul de anul trecut, care este cel mai performant telefon la capitolul camere lansat până acum de compania sud coreeană, rezultatele nu dezamăgesc.

S22 Ultra beneficiază de un senzor de 108 megapixeli pe obiectivul wide, un ultra-wide de 12 megapixeli, și două obiective cu zoom, 3x și 10x. Astfel, telefonul integrează unul dintre cele mai complete sisteme de cameră de pe piață, oferind o mai mare libertate creativă. Totuși, capabilitățile video, deși performante, nu au fost niciodată lăudate atât de mult. În timp ce Apple investește în codec-uri profesionale, precum ProRes și formate de cinema precum Dolby Vision, Samsung se laudă de obicei cu HDR10+, un format inferior și cu filmare în 8K.

Totuși, ceea ce a reușit Charlie Kaufman, regizorul acestui nou scurt metraj, este să ascundă faptul că filmul său este filmat cu telefonul. Dacă te uiți la trailer fără să știi nimic despre el, ai putea spune că este un film cu buget redus, tras cu echipament obișnuit pentru bugetul respectiv. Abia când afli că a fost filmat cu un Galaxy S22 Ultra, realizezi că parcă secvențele întunecate au cam mult zgomot, dar nu iese nimic altceva în evidență. Totuși, materialul este editat în așa fel încât să ascundă lucruri precum sharpness-ul pe care telefoanele îl adaugă în filmare, iar culorile sunt semnificativ ajustate pentru a fi mai naturale decât ceea ce captează telefonul original.

Din păcate, nu știm când va fi lansat Jackals & Fireflies, pentru a putea analiza mai îndeaproape cadrele trase cu telefonul.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult