Galaxy S23 ar putea avea probleme cu supraîncălzirea. Samsung investighează

23.12.2022
Galaxy S23 ar putea avea probleme cu supraîncălzirea. Samsung investighează

Decizia Samsung de a livra Galaxy S23 cu o versiune ”specială” de Snapdragon 8 Gen 2, cu frecvențe de funcționare mai mari decât la produsele competiției, ar putea avea consecințe nedorite.

Potrivit zvonurilor circulate din surse apropiate producătorului sud-coreean, Galaxy S23 va fi mai predispus la supraîncălzire decât alte telefoane cu SD 8 Gen 2. Suficient de bine gestionată pentru a nu degrada performanțele obținute la utilizare normală, natura mai „fierbinte” e chipsetului optimizat pentru Samsung ar putea pune probleme în aplicațiile intensive, cum sunt jocurile de Android.

Cert este că în catalogul Geekbench, niciunul dintre exemplarele Galaxy S23 testate reușește să depășească pragul de 5000 puncte în testul multi-core. În schimb, telefoanele livrate de branduri ca Xiaomi și Vivo, echipate cu versiunea „standard” de Snapdragon 8 Gen 2, obțin cu ușurință scoruri de peste 5000 de puncte.

În cel mai fericit caz, penalizarea de performanță este doar consecința unui firmware neoptimizat pe telefoanele S23, Samsung urmând să corecteze acest aspect înainte de lansarea oficială. Însă dacă informațiile obținute pe calea zvonurilor sunt reale, atunci deficitul de performanță ar putea fi o consecință pentru creșterea prea rapidă a temperaturilor, fenomenul de throttling manifestându-se mai devreme și mai agresiv la telefoanele S23.

O variantă mai puțin credibilă ar fi ca Samsung să limiteze în mod intenționat performanța de vârf pentru a se asigura că dispozitivele nu se încălzesc la un nivel inconfortabil, S23 atingând frecvențele de funcționare mărite doar pe durate scurte de timp (ex. la pornirea aplicațiilor). Tot la capitolul speculații intră și potențiale reduceri de costuri, Galaxy S23 alegându-se cu un sistem de răcire mai puțin elaborat, care în anumite condiții se dovedește insuficient.

Având în vedere că lansarea este planificată pentru luna februarie 2023, stocurile de telefoane Galaxy S23 probabil că populează deja depozitele Samsung. Fără opțiunea de a mai schimba ceva la partea de hardware, rămâne doar să sperăm că patch-urile de firmware pregătite pentru ziua lansării vor echilibra balanța performanței în favoarea producătorului sud-coreean.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult