Galaxy S23 FE, listat din nou online. Un oficial Samsung confirmă lansarea iminentă

28.07.2023
Galaxy S23 FE, listat din nou online. Un oficial Samsung confirmă lansarea iminentă

Samsung a aglomerat evenimentul Unpacked de săptămâna aceasta cu dispozitive din trei categorii diferite: pliabile, tablete și ceasuri inteligente. Singurul lucru care pare că lipsește este un telefon tradițional, mai ales că ne așteptam la un anunț oficial pentru modelul Galaxy S23 FE, care este prezent în zvonuri de câteva luni bune. Se pare însă că acest model este real și va fi lansat în viitorul apropiat, dar scena Unpacked nu a fost cea potrivită pentru anunțul oficial.

Galaxy S23 FE, pregătit pentru lansare

Deja știm că noul Galaxy S23 FE va oferi un design similar cu cel al lui Galaxy A54, însă diferențele majore vor fi prezente la interior. În principal, procesorul va fi unul high-end, în comparație cu cel de medie pe care l-am găsit pe A54 (Exynos 2200). Telefonul este într-adevăr real, întrucât a fost deja certificat de către WPC (Wireless Power Consortium), entitatea care apropbă pentru vânzare dispozitive echipate cu încărcare wireless. Acest lucru înseamnă că un alt upgrade peste A54 va fi chiar încărcarea fără fir.

Totuși, conform listării de pe site-ul WPC, încărcarea wireless va fi una lentă, la doar 4,4W, adică profilul standard de pe încărcătoarele Qi. Aceasta ar fi mai degrabă utilă dacă ar fi posibilă și în sens invers, pentru alimentarea accesoriilor precum căști wireless sau ceasuri.

Samsung-Galaxy-S23-FE-SM-S711U-Wireless-Power-Consortium

Într-un interviu pentru Android Authority, Justin Hume, VP of Mobile la Samsung Africa de Sud, a confirmat în mare parte existența lui Galaxy S23 FE, recunoscând că există un gol foarte mare în oferta companiei. Între mid-range-ul Galaxy A54 și flagship-ul S23 nu există un model intermediar, iar un FE ar fi potrivit pentru a completa portofoliul de dispozitive mobile în 2023.

Acesta nu este un anunț oficial, însă Hume nu a infirmat existența telefonului, răspunzând că există un gol în portofoliu „în acest moment”. Astfel, putem presupune că o lansare este iminentă:

„Există o gaură de mărimea unui FE între Galaxy A54 5G și Galaxy S23, nu-i așa?”, au întrebat reporterii Android Authority.

„Există o gaură de mărimea unui FE acolo în acest moment”, a răspuns Justin Hume.

sursa: Android Authority, MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult