Galaxy S23 primește calendar de lansare

29.11.2022
Galaxy S23 primește calendar de lansare

Potrivit informațiilor aparent furnizate chiar de un oficial al companiei sud-coreene, Samsung va dezvălui seria Galaxy S23 la începutul lunii februarie.

Din alte zvonuri aflăm și că Galaxy S23 va folosi o variantă personalizată de Snapdragon 8 Gen 2, produsă în fabricile Samsung. Aparent, acesta ar fi motivul pentru care Samsung nu a fost încă confirmat drept unul dintre partenerii Qualcomm care vor folosi Snapdragon 8 Gen 2. Astfel, varianta SD 8 Gen 2 rezervată telefoanelor Galaxy va avea atât optimizări la nivel de arhitectură, dar mai ales în privința tehnologiei de fabricație, Samsung dorind să compenseze astfel absența versiunii S23 cu chipset Exynos.

Însă chipsetul Qualcomm super-optimizat nu va fi singurul atu pentru Galaxy S23, Samsung dispunând și de propria linie de senzori optici pentru camere foto destinate echipării de telefoane mobile. Astfel, Galaxy S23 se va alege cu o versiune foarte bine optimizată a ofertei de senzori Samsung ISOCELL de 200MP, denumit ISOCELL HPX. Deja anunțat, ISOCELL HPX nu va fi vândut competiției, fiind rezervat exclusiv pentru telefoane Samsung. Apărut la peste un an după ce Samsung anunța ISOCELL HP1, primul senzor foto de 200MP pentru telefoane mobile, ISOCELL HPX este o soluție pentru poze la aceeași rezoluție, dar mai bune.

Probabil că Samsung va amâna pentru încă o generație inovațiile prea ambițioase pe tema acumulatorilor, sau a tehnologiilor de încărcare. În schimb, putem aștepta să vedem în acțiune noul standard Wi-Fi 7, dublând vitezele posibile cu rețele wireless din actuala generație Wi-Fi 6.

Un alt aspect important, lansarea din luna februarie va fi primul eveniment Samsung cu public ținut în perioada post-pandemie, sud-coreenii renunțând la practica mult mai convenabilă și ușor de controlat a evenimentelor de lansare ținute exclusiv-online și, eventual, preînregistrate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult