Galaxy S4 Active, alternativa heavy-duty a modelului Galaxy S4 primeşte versiune Mini

28.10.2013
Galaxy S4 Active, alternativa heavy-duty a modelului Galaxy S4 primeşte versiune Mini

Încurajat de succesul modelului Galaxy S4 Active, Samsung va lansa şi o versiune Mini pentru acesta, urmând exemplul dat deja cu modelul Galaxy S4 Mini. La fel ca şi acesta, noul Galaxy S4 Active Mini va fi un smartphone cu dimensiuni reduse, dar şi hardware cu specificaţii mai puţin agresive.

Potrivit informaţiilor furnizate de benchmark-ul GFXBench, telefonul cu nume de cod GT-I8580 deţine un chipset cu CPU dual-core la 1.2GHz şi GPU Adreno 305, ajutate cu 1GB memorie RAM.

În mod surprinzător pentru un terminal ce ar trebui să poarte sufixul Mini, avem de-a face cu un ecran de 4.65 inch destul de spaţios. Din păcate rezoluţia 480×800 pixeli este mai degrabă modestă.

Samsung pregăteşte o versiune Mini pentru telefonul Galaxy S4 Active

Camera foto de 8MP întâlnită la modelul Galaxy S4 Active cedează locul uneia de 5MP, iar camera frontală de 0.3MP completează setul de specificaţii potrivit unui smartphone entry-level. Însă dacă ne luăm după preţul piperat la care este oferit actualul model Galaxy S4 Mini, simpla prezenţă a unei carcase complet ermetică la praf şi rezistentă la imersiunea în apă până la adâncimea de un metru timp 30 de minute, ar putea să nu atragă prea mulţi fani de partea noului smartphone. Totuşi coreeni de la Samsung se bazează pe succesul modelului Galaxy S4 Active deja lansat, sperând că preţul redus al noului Mini va atrage suficienţi cumpărători în ciuda setului modest cu specificaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult