Galaxy S4 – cum arată şi ce specificaţii are

Galaxy S4 - cum arată şi ce specificaţii are

Galaxy S4 a fost lansat oficial.

Galaxy S4 va debuta oficial peste mai puţin de 24 ore, în cadrul unui eveniment de prezentare organizat de Samsung la New York. Neoficial, Galaxy S4 mai păstrează foarte puţine secrete, după ce noi surse au dat publicităţii imagini de prezentare detaliate şi lista completă cu specificaţii.

Samsung Galaxy S4

Aparent identic cu exemplarul arătat chiar de Samsung într-o imagine de prezentare oficială, noul Galaxy S4 se aseamănă destul de mult cu predecesorul Galaxy S3. Potrivit website-ului chinezesc IT168.com, telefonul vine echipat cu ecran 1080p de 4.99 inch, cântăreşte 138 grame şi este adăpostit într-o carcasă de 7.7 mm grosime.

Samsung Galaxy S4 - văzut din lateral

Samsung Galaxy S4 schimbă chipsetul quad-core folosit de predecesorul său cu unul octo-core hibrid. Mai exact, noul chipset Samsung Exynos 5410 este compus dintr-un modul quad-core cu nuclee ARM-A7 optimizate pentru un raport ideal între autonomia bateriei şi performanţele oferite, respectiv un modul quad-core de înaltă performanţă realizat cu nuclee ARM-A15 capabile să atingă frecvenţa de 1.8 GHz.

Samsung Galaxy S4 - văzut din spate

Partea de accelerare 2D/3D şi redare video sunt asigurate cu un GPU PowerVR SGX 544MP. Potrivit celor de la AppleInsider, noul GPU este aproximativ identic celui aflat la inima telefonului iPhone 5, dar funcţionează la o frecvenţă mărită (533 MHz, comparat cu 350 MHz).

Samsung Galaxy S4 - ornamentul pentru difuzor

Galaxy S4 vine echipat cu 2 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare intern şi slot microSD pentru expansiune. Camera foto de 8 MP a predecesorului Galaxy S3 este înlocuită cu una de 13 MP, capabilă de captură video la rezoluţie Full HD.

Samsung Galaxy S4 - butonul Home

Nu lipsesc nici inovaţiile, cum ar fi tehnologia Eye Tracking pentru derularea documentelor cu ajutorul ochilor, sau pen-free S Pen – funcţie prin care putem selecta documente sau imagini ţinând degetul deasupra ecranului. Odată selectate, acestea pot fi mutate plimbând degetul deasupra suprafeţei ecranului.

Samsung Galaxy S4 - camera foto de 13 MP şi finisajul carcasei

Mai multe informaţii oficiale, respectiv confirmarea celor prezentate mai sus, vom avea în decursul zilei de mâine, după evenimentul de prezentare ţinut de Samsung în cinstea noului Galaxy S4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult