Galaxy S5 Mini – preţul pentru piaţa europeană

Galaxy S5 Mini - preţul pentru piaţa europeană

Anunţat în urmă cu puţin timp, telefonul Galaxy S5 Mini are acum şi un preţ oficial, valabil pentru piaţa europeană. Din păcate suma cerută va lăsa un gust amar multora dintre potenţiali cumpărători, varianta accesibilă a telefonului Galaxy S5 nefiind nici pe departe din categoria telefoane ieftine.

Cu design asemănător versiunii premium, Galaxy S5 Mini se prezintă cu ecran HD Super AMOLED de 4.5” şi chipset Exynos 3 Quad, compus din CPU quad-core şi GPU cu nucleu Mali-400 MP4. Telefonul dispune de 1.5GB memorie RAM, respectiv 16GB spaţiu de stocare şi slot microSD pentru expansiune.

Samsung Galaxy S5 Mini

Lista dotărilor continuă cu două camere foto având senzori de 8MP şi 2.1 MP,  conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC (doar în cazul versiunii LTE) şi Bluetooth 4.0. În funcţie de versiune, telefonul oferă conectivitate 3G HSPA (42,2 Mbps) sau LTE (150 mbps).

Totuşi, comparând cu specificaţiile modelului premium Galaxy S5 observăm că diferenţele la capitolul dotări sunt destul de mari. Nu şi când vine vorba de preţ. Potrivit unei surse rămase deocamdată sub protecţia anonimatului Samsung plănuieşte să ofere telefonul Galaxy S5 Mini la preţul de 479 euro în pachet retail, valabil pentru ţările europene.

Judecând după parcursul observat la modelul anterior Galaxy S3 Mini, preţul real în magazine va fi probabil mai mic decât cel recomandat de Samsung, urmând să scadă din nou în săptămânile ce vor urma. Indiferent de preţul final la care se va ajunge, Galaxy S5 Mini probabil va rămâne un telefon scump, raportat la dotările oferite. Rămâne de văzut în ce măsură poate convinge designul exterior şi construcţia rezistentă la apă, simpla asemănare cu modelul premium Galaxy S5 fiind un argument cam firav pentru un smartphone cu dotări mid-range şi preţ poziţionat cu un nivel mai sus. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult