Samsung a anunţat Galaxy S5 Mini: putere şi dimensiuni mai mici, dotări la fel de bogate

Samsung a anunţat Galaxy S5 Mini: putere şi dimensiuni mai mici, dotări la fel de bogate

La trei luni după lansarea vârfului de gamă Galaxy S5, Samsung a anunţat astăzi versiunea Mini a acestui model. Noul Samsung Galaxy S5 Mini preia o parte din caracteristicile fratelui mai mare şi, aşa cum era de aşteptat, oferă un set de specificaţii mai modeste dar şi un preţ de comercializare mai redus.

Noul Samsung Galaxy S5 Mini preia designul modelului mai mare Galaxy S5, carcasa acestuia oferind aceeaşi ramă argintie şi acelaşi capac posterior detaşabil cu model perforat. Similitudinile dintre cele două modele nu se opresc însă doar la estetică, noul Galaxy S5 oferind şi el o carcasă etanşă cu certificare IP67, senzori de amprente sau puls şi opţiunile software precum Ultra Power Saving Mode sau Guest Mode.

Galaxy S5 Mini oferă un ecran S-AMOLED cu o diagonală de 4,5” şi rezoluţie de 1280 x 768 pixeli, un salt vizibil, atât la propriu cât şi la figurat, de la modelul qHD de 4,3” folosit la generaţia anterioară.

Platforma hardware este motorizată de un procesor necunoscut în configuraţie quad-core cu o frecvenţă de 1,4 GHz, acesta fiind probabil modelul Exynos 3 Quad de care am auzit anterior. Dacă aceasta este într-adevăr soluţia hardware folosită, atunci avem de-a face cu patru nuclee de procesare ARM Cortex-A7 şi un procesor grafic ARM Mali-400 MP4. Platforma hardware este completată de 1,5 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă şi un slot MicroSDHC.

Lista dotărilor mai include două camere foto cu senzori de 8 şi 2,1 MP, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC (doar în cazul versiunii LTE), Bluetooth 4.0 şi un set de senzori aproape complet: accelerometru, busolă digitală, giroscop, proximitate, Hall, lumină ambientală, emiţător infraroşu, amprentă şi puls. Terminalul va fi oferit atât în versiune HSPA (42,2 Mbps) cât şi LTE (150 mbps).

Carcasa are dimensiuni de 131,1 x 64,8 x 9,1 mm şi o greutate de 120 de grame, aceasta ascunzând o baterie cu o capacitate de 2100 mAh. Platforma software folosită este Android 4.4, la care se adaugă interfaţa proprietară TouchWiz şi opţiunile software cunoscute.

Galaxy S5 mini va fi disponibil în Rusia de la începutul lunii iulie, urmând să fie ulterior disponibil şi în alte ţări. La lansare, dispozitivul va putea fi cumpărat în variantele de culoare Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue şi Copper Gold. Preţul recomandat de comercializare nu este însă comunicat în acest moment.

Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri, compania acaparând circa 30 de procente din piaţa globală şi aproape jumătate din piaţa autohtonă, iar una dintre cheile acestei creşteri a fost numărul mare de modele Galaxy cu preţ scăzut. După cele patru modele ieftine anunţate ieri, noul Galaxy S5 Mini vizează segmentul intermediar de piaţă, acesta urmând să rivalizeze cu produse precum HTC One Mini 2, Sony Xperia Z1 Compact sau LG G2 Mini.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News