Galaxy S8 ar putea adopta un design cu display fără margini

Galaxy S8 ar putea adopta un design cu display fără margini

Sharp a fost prima companie care a propus un design de telefon fără margini în jurul display-ului, iar Xiaomi a fost prima companie care a anunţat un smartphone cu display care acoperă 91,3% din suprafaţa de sus a dispozitivului, însă Samsung ar putea fi prima companie care aduce acest concept în mâinile unui număr considerabil de utilizatori. În cadrul unei prezentări ţinută la iMiD 2016, convenţia anuală dedicată display-urilor din Seul, Park Won-sang, inginer în cadrul Samsung a confirmat că va produce un astfel de display în 2017, iar planurile companiei nu se opresc aici.

Confrom declaraţiilor lui Won-sang, Samsung doreşte să producă smartphone-uri fără margini în jurul display-ului în viitorul foarte apropiat, modelul programat acoperind 90% din suprafaţa telefonului. Deşi nu a confirmat includerea unui astfel de panou în Galaxy S8, care urmează să fie lansat în primăvara anului viitor, acesta susţine că Samsung Display Co. va avea pregătit un astfel de produs anul viitor. Planul companiei, susţine Won-sang, este ca în câţiva ani să poată fi produse display-uri care acoperă 99% din partea din faţă a unui dispozitiv.

Dacă într-adevăr vom vedea un Samsung Galaxy S8 cu display edge-to-edge, este posibil să asistăm la încă o reimaginare a acestei serii, care probabil că va renunţa la câteva componente pe care ne-am obişnuit să le vedem până acum. Butonul „Home” pare a fi unul dintre cei mai posibili candidaţi pentru a fi eliminat, alături de senzorul de amprentă integrat în acesta. Există însă zvonuri care susţin că Samsung dezvoltă în paralel un nou tip de senzor de amprentă, care poate fi integrat direct în display-ul telefonului, rezolvând astfel necesitatea unui buton dedicat.

Ca în fiecare an, lansarea lui Galaxy S8 este aşteptată în cadrul Mobile World Congress, care anul acesta are loc la sfârşitul lunii februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult