Galaxy S8 va fi livrat şi în configuraţie cu 6 GB memorie RAM

17.03.2017
Galaxy S8 va fi livrat şi în configuraţie cu 6 GB memorie RAM

Primul smartphone cu 6 GB memorie RAM de la Samsung este modelul C9, care se vinde exclusiv în China, însă Galaxy S8 ar putea fi al doilea. În ciuda faptului că toate informaţiile neoficiale pe care le-am primit până în prezent au sugerat că atât modelul standard, cât şi şi S8+ vor integra tot 4 GB memorie RAM, se pare că vor exista anumite versiuni alte telefonului cu 6 GB.

Desigur, varianta care va ajunge în Europa şi în Statele Unite, nu va fi echipată cu mai mult RAM, ci doar anumite configuraţii disponibile în China. Aparent, memoria RAM este o caracteristică foarte importantă pentru publicul chinez, majoritatea smartphone-urilor de top comercializate pe această piaţă fiind echipate cu 6 GB. Lansarea unui astfel de model nu ar fi obligatoriu legată de performanţa versiunii cu 4 GB, ci mai degrabă va fi o unealtă bună pentru campania de marketing.

Majoritatea producătorilor de smartphone-uri, în special din China, au lansat în ultimii doi ani smartphone-uri cu 6 GB memorie RAM, însă în ultima perioadă unii au început din nou să limiteze cantitatea la 4 GB. Se pare că adăugarea de memorie în plus creşte semnificativ costul de producţie al telefonului, iar performanţa nu este afectată de multe ori de lipsa celor 2 GB în plus. Mai mult, Bruce Lee de la Huawei a declarat că smartphone-urile nu au nevoie de atât de mult RAM, iar uneori lipsa optimizării poate duce la performanţă chiar mai slabă decât pe un smartphone cu 4 GB.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult