Galaxy Z Flip5, pregătit cu un ecran exterior mult mai mare și ecran principal fără cută în zona de pliere

02.12.2022
Galaxy Z Flip5, pregătit cu un ecran exterior mult mai mare și ecran principal fără cută în zona de pliere

Așteptat abia peste câteva luni, Galaxy Z Flip5 va trebui să ajungă din urmă rivali precum Oppo Find N2 Flip, cel din urmă apărând deja la stadiul de prototip funcțional.

Deocamdată nu este siguri dacă Oppo s-a inspirat de la Samsung, sau vice-versa, însă modelul nelansat Oppo Find N2 Flip a apărut deja într-o clip neoficial cu un ecran de 3.3”-3.4”, mult mai mare decât soluția de 1.9” oferită pe modelul Z Flip4. Prin urmare, este cumva inevitabil ca înlocuitorul Galaxy Z Flip5 să ofere ecran exterior cel puțin la fel de generos ca la produsele rivale. Însă acesta este doar unul dintre argumentele cu care Samsung va încerca atragă cumpărătorii indeciși, experiența sud-coreenilor pe nișa de telefoane pliabile fiind cu cel puțin 1-2 generații în fața oricărui produs dezvoltat de competiție.

Potrivit zvonurilor de până acum, Samsung pregătește Galaxy Z Flip5 cu un ecran de 3.26 inch, designul exterior punând ceva mai mult accent pe aspectul estetic decât suprafața absolută de afișare. În plus, și ecranul principal găzduit la interior primește îmbunătățiri majore, cum ar fi o balama care să ”reducă vizibilitatea zonei de pliere” fără compromisuri la partea de fiabilitate. Merită spus că alte pliabile de generație recentă, precum Motorola RAZR 5G, oferă deja ecran fără cută vizibilă în zona de pliere, Samsung alegând să rămână cu un design al mecanismului de pliere care și-a dovedit fiabilitatea în timp.

Putem doar presupune că, între timp, Samsung a ajuns la formula ideală pentru ecrane pliabile fără cută, eliminând unul dintre neajunsurile pe care posesorii de telefoane pliabile le constată aproape imediat după renunțarea la vechiul telefon cu ecran rigid.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult