Galaxy Z Fold 5 ar putea fi primul pliabil Samsung certificat pentru protecție la praf

14.03.2023
Galaxy Z Fold 5 ar putea fi primul pliabil Samsung certificat pentru protecție la praf

Cu ani de experiență în spate, Samsung ar putea lansa primul telefon pliabil certificat pentru protecție la praf, Galaxy Z Fold 5 primind astfel un atu important în fața competiției.

Protejat doar cu o folie din plastic care nu poate fi schimbată de utilizator, ecranul telefoanelor pliabile este o componentă foarte vulnerabilă, prea multe firicele de nisip prinse în între jumătățile ecranului pliat invitând la reparații costisitoare.

Potrivit zvonurilor circulate pe Twitter, Samsung „se gândește să adauge certificare de rezistență la praf” pentru dispozitivele Galaxy Fold. Aparent, protecția relativ banală la telefoane convenționale este posibilă mulțumită unui nou tip de balama cu ”gap-less design”. În esență, este vorba de o balama care acoperă în mod complet marginile ecranului pliabil, eliminând orice posibilitate de pătrundere a prafului în spatele panoului OLED, cauzând distrugerea acestuia. Totuși, protecția la praf nu echivalează cu protecția la zgârieturi, ecranul venind în continuare acoperit cu o folie din plastic. Din acest motiv, este posibil telefonul să nu primească și rating IP oficial.

În timp ce tweet-ul se referă doar la Samsung Galaxy Z Fold 5, aceeași sursă a susținut anterior că Samsung Galaxy Z Flip 5 va primi același design de balama. Prin urmare, rezistența la praf ar putea veni la ambele modele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult