Galaxy Z Fold 5 ar putea primi o cameră foto mult mai bună și slot pentru accesoriul S Pen

16.01.2023
Galaxy Z Fold 5 ar putea primi o cameră foto mult mai bună și slot pentru accesoriul S Pen

Cu seria Galaxy Note abandonată de peste o generație, Galaxy Z Fold 5 pare că va fi noul flagship Samsung conceput în jurul accesoriului S Pen, care va primi un compartiment dedicat pentru transport în carcasa telefonului.

Potrivit celor mai recente zvonuri, Samsung va lansa Galaxy Z Fold 5 spre jumătatea acestui an, echipat cu o cameră foto de 108MP în stilul celeia întâlnite deja pe foarte multe telefoane cu Android din gama mid-range. Diferența ar putea fi că senzorul pregătit de Samsung se alege cel puțin cu optimizări avansate pe partea de software, posibil și o revizie hardware cu performanțe optimizate.

Comparat cu actualul senzor de 50MP folosit cu Galaxy Z Fold 4, saltul de performanță ar trebui să fie impresionant. Chiar în modul de utilizare implicit, cu pixel-binning în sistem 4-la-1, noul senzor de 108MP va livra poze la rezoluție 27MP, mult mai detaliate decât cele de 12.5MP captate cu actualul senzor de 50MP. În plus, la fel ca la alte dispozitive smartphone, rezoluția nativă de 108MP ar trebui să fie deblocabilă din setările aplicației pentru camera foto, permițând accesarea de zoom suplimentar și obținerea unor poze și mai detaliate, atunci când lumina ambiantă este suficientă. Alte îmbunătățiri vizează camera telephoto cu zoom optic 2X, a cărei rezoluție crește de la 12MP până la un respectabil 64MP. Doar camera ultrawide rămâne cu rezoluția de 12MP, Samsung optimizând partea de calitate a imaginii.

Comparat cu Galaxy Z Fold 4, noul model pare că va face uitată și celebra cută manifestată în dreptul zonei de pliere a ecranului, Samsung introducând o versiune perfecționată a mecanismului întâlnit deja la unele telefoane pliabile oferite de competiție, gândită să ofere beneficiile unui ecran perfect plat fără a compromite fiabilitatea pe termen lung.

Însă cea mai de efect noutate ar putea fi includerea unui slot dedicat pentru accesoriul S Pen. Având în vedere constrângerile de spațiu, acomodarea unui astfel de compartiment pe un telefon cu două ecrane și mecanism de pliere în zona mediană pare o mică minune. Rămâne doar să sperăm că Samsung a găsit suficiente atuuri pentru inevitabila plafonare a capacității bateriei, încât autonomia să nu devină un punct slab pentru Galaxy Z Fold 5. Cert este că fără o optimizare atentă a materialelor și componentelor selectate, simpla adăugare a accesoriului S Pen ar putea duce greutatea finală la valori inacceptabile. Spre exemplu, actualul model Galaxy Z Fold 4 cântărește deja 263 grame.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult