Galaxy Z Fold 5, livrat tot fără S Pen inclus

21.02.2023
Galaxy Z Fold 5, livrat tot fără S Pen inclus

Contrar așteptărilor, Samsung nu pare că va transforma prea curând seria Galaxy Z Fold într-un înlocuitor Galaxy Note, acest rol revenind deocamdată în mod exclusiv pentru Galaxy S23 Ultra.

Deși, compatibilă cu accesoriul S Pen încă de la generația Z Fold 3, seria de telefoane pliabile de la Samsung încă nu oferă slot dedicat pentru păstrarea acestuia în corpul telefonului. În plus, în ciuda prețului plătit pentru telefon, acesta rămâne un accesoriu pur opțional, pe care ar trebui să-l comanzi separat.

Aparenta omisiune din partea Samsung pare să fie impusă de constrângeri la partea de hardware. Pe de o parte, abia dacă este loc suficient pentru acumulator, includerea unui compartiment S Pen riscând pe de o parte să diminueze autonomia nu tocmai stelară a telefonului, favorizând competiția care deja promite alternative cu acumulatori de capacitate mai mare. Apoi, avem grosimea carcasei, ceva mai subțire decât la modelul S23 Ultra. Pliat, Galaxy Z Fold 5 cu S Pen inclus ar putea fi aproape cât două exemplare S23 Ultra așezate unul peste altul. Inacceptabil după standardele unui telefon pliabil modern.

În fine, cea mai mare provocare ar putea ține chiar de limitările ecranului pliabil. Chiar și protejat sub un strat suplimentar de sticlă UTG, acesta nu poate îndura o folosire abuzivă, apăsările prea puternice cu vârful S Pen lăsând urme permanente pe ecran. Astfel, păstrând S Pen ca și accesoriu opțional, limitările mai puțin evidente ale telefoanelor pliabile sunt ținute sub control, asigurând că doar acei utilizatori mai experimentați cumpără și folosesc stylus-ul opțional împreună cu un telefon pliabil. Dezavantajul este că, în acest caz, va trebui să fi și mai atent cu accesoriul de purtat în buzunar.

În loc să transforme versiunea S Pen pentru Galaxy Z Fold 5 într-o „scobitoare”, prea fragilă și subțire pentru a fi utilizat confortabil, Samsung ar fi ales varianta mai rezonabilă, de a rămâne cu statutul de accesoriu extern, eventual, achiziționat opțional. În acest mod, fanii Samsung care aleg seria Galaxy Fold  doar pentru avantajele ecranului pliabil nu sunt confruntați cu neajunsurile și compromisurile unui accesoriu de care ar putea nu fie până la urmă interesați.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult