Galaxy Z Fold3 va folosi AI pentru a îmbunătăți calitatea selfie-urilor de pe camera de sub ecran

26.07.2021
Galaxy Z Fold3 va folosi AI pentru a îmbunătăți calitatea selfie-urilor de pe camera de sub ecran

Conform informațiilor neoficiale disponibile în acest moment, Galaxy Z Fold3 de la Samsung va fi primul dispozitiv al companiei echipat cu o cameră foto frontală ascunsă în spatele unui panel OLED. Și nu este vorba despre orice tip de ecran, ci unul pliabil. ZTE Axon 20 5G a demonstrat că această tehnologie este posibilă și poate fi lansată la un preț nu foarte mare, însă calitatea fotografiilor realizate cu acea cameră lăsau de dorit. Noi informații neoficiale spun că Samsung va oferi o soluție calitativă, dar calitatea fotografiilor nu va fi comparabilă cu cea a unei camere obișnuite.

Camera „ascunsă” de pe Galaxy Z Fold3 va oferi o calitate superioară față alte modele similare

Tehnologia care permite camerelor foto să fie amplasate în spatele panourilor OLED folosește o peliculă transparentă, care permite luminii să pătrundă în obiectivul camerei printre pixelii ecranului. Astfel, cadrele realizate vor fi, în teorie, mai întunecate, întrucât o parte din lumină este blocată de matricea de LED-uri. Conform Ice Universe însă, un leaker cunoscut de pe Twitter, care deseori oferă informații despre dispozitive Samsung înainte de lansare, noul telefon va beneficia de cea mai bună cameră de acest gen de până acum.

Având în vedere că Galaxy Z Fold3 va fi comparat cu Axon 20 de la ZTE și probabil noul Axon 30, probabil că nu va fi foarte greu pentru noul Samsung să ofere rezultate mai bune. Se pare că doar un senzor mai performant și optică mai bună nu vor fi de ajuns pentru a realiza cadre mai bune pe camera de sub display de pe Fold3, ci va fi folosit și un algoritm AI, care va îmbunătăți imaginile.

Calitatea selfie-urilor de pe camera de pe Galaxy Z Fold3 ar putea fi irelevantă, însă. Telefonul va beneficia de o cameră frontală tradițională pe ecranul exterior, cât și de posibilitatea de a realiza selfie-uri folosind camera principală și ecranul exterior pe post de oglindă. Cel mai probabil, utilizatorii de Galaxy Z Fold3 o vor folosi pe cea de sub ecran pentru apeluri video în aplicații de teleconferințe precum Zoom sau Teams, unde calitatea imaginii este mai puțin importantă.

Samsung a anunțat evenimentul de lansare unde este așteptat Galaxy Z Fold3, alături de alte câteva modele ale companiei și primele sale ceasuri cu Wear OS, pentru data de 11 august.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult