ZTE confirmă Axon 30, cel de-al doilea telefon care ascunde camera în spatele ecranului

06.07.2021
ZTE confirmă Axon 30, cel de-al doilea telefon care ascunde camera în spatele ecranului

ZTE Axon 20 5G este în continuare singurul telefon de pe piață echipat cu o cameră frontală ascunsă în spatele ecranului, chiar dacă Visionox, compania care a dezvoltat această tehnologie, și ZTE au demonstrat un prototip îmbunătățit în urmă cu aproape jumătate de an, deja. Se pare că așteptarea pentru cea de-a doua generație nu va mai fi așa de lungă, întrucât producătorul chinez de smartphone-uri a confirmat oficial că un nou model Axon 30 va folosi ecranul din generația a doua.

ZTE Axon 30 ar putea fi lansat în curând, cu un ecran îmbunătățit

Modelul lansat anul trecut avea camera „ascunsă” în spatele ecranului, însă zona semi-transparentă a ecranului era totuși vizibilă cu ochiul liber. Asta pentru că respectiva zonă avea o densitate de două ori mai mică a pixelilor, deci orice imagine era afișată în acea zonă apărea imediat diferită față de restul ecranului. În cazul ecranelor de generație nouă de la Visionox pe care ZTE le va folosi în dezvoltarea lui Axon 30, numite InV See Pro, densitatea pixelilor a crescut de la 200 la 400 ppi, o valoare similară cu cea a ecranelor obișnuite de smartphone.

Totuși asta nu înseamnă că respectiva zonă va fi complet „invizibilă”, însă cel mai probabil, aceasta va fi mai greu de identificat la o privire rapidă. Mai mult, camera foto frontală, care a avut de suferit în materie de calitate a imaginii pe ZTE Axon 20, ar trebui să fie mult îmbunătățită pe Axon 30, datorită noii tehnologii a ecranului. Conform declarațiilor celor două companii, noul ecran ar putea găzdui în spatele panelului OLED chiar și sisteme avansate de recunoaștere facială, precum cele de pe iPhone.

Acum că știm despre faptul că modelul Axon 30 există, probabil că nu va trebui să așteptăm foarte mult pentru o lansare oficială. Este așteptată o lansare ZTE în luna iulie, însă aceasta ar putea fi dedicată modelului flagship ZTE Axon 30 Ultra într-o nouă variantă, cu 16 GB RAM și 1 TB stocare internă.

Cât despre lansarea în magazine, ZTE Axon 30 ar putea ajunge în Europa la vreo două luni după lansarea în China, dacă va fi urmat exemplul modelelor anterioare.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult