Zvonuri: Galaxy Z Fold5 se va plia complet, iar Flip5 va avea un ecran imens la exterior

20.03.2023
Zvonuri: Galaxy Z Fold5 se va plia complet, iar Flip5 va avea un ecran imens la exterior

Informații despre Galaxy Z Fold5 și Flip5 de la Samsung încep să apară pe internet, iar unul dintre cei mai consistenți „leakeri” de pe Twitter, Ice Universe, are detalii despre acestea. Se pare că Samsung va lucra în special la aspectul exterior al noilor dispozitive, aducându-le în rând cu oferta concurenței din anumite puncte de vedere. Desigur, Samsung va avea în continuare anumite avantaje, precum rezistența la apă, pe care niciun alt producător nu o are.

Samsung va aduce schimbări la exteriorul noilor modele Galaxy Z Flip5 și Fold5

Ice Universe spune că ambele modele din generația 5 de la Samsung vor beneficia de un nou design al balamalei. Astfel, ecranele vor fi pliate cu o formă de picătură de apă la interior, pentru a scădea vizibilitatea cutei din zona de pliere. Alte brand-uri folosesc astfel de tehnologii încă de la primele generații de dispozitive pliabile. În consecință, Galaxy Z Fold 5 se va plia, în sfârșit, complet, fără să mai lase un spațiu între cele două jumătăți. Grosimea dispozitivului va scădea cu aproximativ 2 mm.

De altfel, și greutatea va fi mai mică, la 254 de grame, deci probabil că noua balama va fi semnificativ simplificată în design. Așa cum am văzut recent, unele brand-uri au reușit să construiască pliabile cu doar patru componente la nivelul balamalei, lucru care duce la scăderea complexității și a prețului de producție.

În cazul lui Galaxy Z Flip5, Samsung va adopta la exterior un ecran și mai mare. Acesta va fi pe format aproape complet pătrat și va fi chiar mai mare în diagonală față de cel de pe Oppo Find N2 Flip, lansat recent: 3,4”. Acest ecran va acoperi aproape toată suprafața capacului exterior. Și la interior, Flip5 va folosi o ramă mai subțire în jurul ecranului.

Ice Universe a menționat și o nouă tehnologie touchscreen, însă nu este tocmai clar ce înseamnă asta. Așa cum era de așteptat însă, este menționat procesorul Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, care va sta la baza ambelor dispozitive. Acesta este același model de pe modelele Galaxy S23, realizat special de Qualcomm pentru Samsung.

Noile Galaxy Z Flip5 și Z Fold5 sunt așteptate pentru lansare cândva în vara acestui an, probabil în luna august.

sursa: Ice Universe

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult