Google a anunţat Nexus 6 şi Nexus 9: un telefon-gigant de 6″ şi o tabletă de 8,9″ cu ecran 4:3

Google a anunţat Nexus 6 şi Nexus 9: un telefon-gigant de 6

După cum au afirmat zvonurile, Google a anunţat în această seară noile terminale din gama Nexus cu ajutorul cărora va promova cea mai recentă versiune a platformei sale Android: Nexus 6 şi Nexus 9. Un telefon gigant cu ecran de 6”, respectiv o tabletă cu ecran de 9”, cele două noi produse din gama Nexus vor fi primele care vor folosi Android L, care acum are în sfârşit şi un nume oficial: Lollipop.

Cel mai mare smartphone din gama Nexus şi primul care poate fi numit telefon-gigant, noul Nexus 6 este fabricat de către Motorola şi este o versiune redimensionată şi îmbunătăţită a faimosului Moto X.  Aşa cum era de aşteptat, noul Nexus 6 este un produs de vârf, acesta oferind cele mai impozante componente disponibile în acest moment pe piaţă.

Nexus 6 oferă un ecran AMOLED cu diagonală de 5,96” şi rezoluţie QuadHD (2560 x 1440 pixeli). În interior, noul Nexus 6 ascunde un procesor Qualcomm Snapdragon 805 cu o frecvenţă de tact de 2,7GHz, acesta fiind secondat de o memorie RAM cu o capacitate de 3GB. Utilizatorii telefoanelor Nexus nu au fost prea mulţumiţi de lipsa cardului de memorie MicroSD din modelele anterioare, însă Nexus 6 elimină măcar problema capacităţii, dacă nu şi a flexibilităţii, şi vine în două configuraţii cu 32 şi 64 GB de memorie internă neextensibilă.

Noul smartphone din gama Nexus preia în mod vădit elementele remarcate la Motorola Moto X şi oferă o carcasă cu ramă metalică, emblematica concavitate în care este ascunsă sigla Motorola şi rama circulară a camerei foto. Terminalul are dimensiuni de 82,98 x 159,26 x 10,06 mm şi o greutate de 184 de grame.

Nexus 6 oferă o cameră foto cu senzor de 13 MP, stabilizare optică şi obiectiv F/2.0, aceasta fiind însoţită de un partener frontal cu senzor de 2 MP. Pe lista de specificaţii mai găsim Bluetooth 4.1, NFC, Wi-Fi 802.11ac, LTE şi o baterie cu o capacitate de 3220 mAh, Google afirmând că aceasta va include o opţiune de încărcare rapidă care va oferi 6 ore de autonomie după numai 15 minute de la conectarea la priză.

Cel de-al doilea produs anunţat în această seară este tableta Nexus 9, aceasta adoptând un ecran cu diagonală de 8,9” cu care Google se pare că vrea să împace atât amatorii de mobilitate cât şi cei de spaţii ample de ecran.

Cea mai neaşteptată caracteristică a noii tablete este ecranul în format 4:3. Emblematic pentru gama Apple iPad, ecranele 4:3 nu au fost folosite decât rar pe tabletele Android şi numai de către producătorii mici. Ecranul IPS de 8,9″ va avea o rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli, şi aici similitudinea cu iPad fiind izbitoare.

Tableta foloseşte procesorul NVIDIA Tegra K1 cu două nuclee Denver, Nexus 9 fiind astfel primul produs care va fructifica arhitectura pe 64 de biţi a platformei Android Lollipop. Configuraţia hardware mai oferă 16 sau 32 GB de memorie, 2 GB de memorie RAM, camere foto cu senzori de 8 şi 1,6 MP şi o baterie cu o capacitate de 6700 mAh. Modelul cu memorie internă de 32 GB va fi oferit şi într-o variantă cu conectivitate LTE.

Tableta este fabricată de către HTC, şi tot ce putem spera este că acest parteneriat cu Google reînnodat după 4 ani va fi la fel de benefic pentru taiwanezi pe cât a fost şi cu LG. HTC nu a uitat să aducă una dintre caracteristicile particulare a telefoanelor sale din gama One, adică sistemul audio frontal stereofonic BoomSound. La fel ca telefonul Nexus 6, şi tableta Nexus 9 va oferi un sistem de încărcare rapidă a bateriei.

Nexus 9 are dimensiuni de 153,68 x 228,25 x 7,95 mm şi o greutate de 425 de grame. Lista de specificaţii mai cuprinde Wi-Fi 802.11ac, LTE opţional, GPS, NFC şi Bluetooth 4.1.

Precomenzile pentru telefonul Nexus 6 vor fi acceptate începând cu 29 octombrie şi vor fi onorate începând undeva în noiembrie, în timp ce tableta Nexus 9 va putea fi pre-comandată începând cu data de 17 octombrie şi va fi disponibilă începând cu 3 noiembrie. Preţurile pentru telefonul Nexus 6 sunt de 650 dolari (varianta de 32GB) şi 700 de dolari (varianta de 64 GB), sume mult mai mari decât cele cu care au fost obişnuiţi cumpărătorii de Nexus. Tableta Nexus 9 va avea preţuri de 400 de dolari pentru modelul de bază, 480 de dolari pentru cel cu memorie de 32 GB şi 600 pentru cel 32GB şi modem LTE.

Ca de obicei, cele două noi produse Nexus vor fi disponibile prin intermediul magazinului Google Play, dar Google a anunţat că acesta va fi disponibil până la finele anului în 28 de ţări. Cum lista acestor ţări nu a fost dezvăluită, rămâne de văzut care va fi disponibilitatea locală. Samsung şi LG au adus modelele Nexus fabricate de ei prin canalele oficiale, însă Motorola nu prea mai are o prezenţă locală de mult timp iar politica HTC este necunoscută. Vom actualiza aceste informaţii atunci când Lenovo şi HTC vor putea oferi detalii noi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News