Google a lansat Nexus 5X: „un smartphone performant şi accesibil”

30.09.2015

LG a ajuns la cel de-al treilea parteneriat cu Google pentru a realiza un dispozitiv din gama Nexus. Acesta se numeşte 5X şi a fost dezvăluit săptămânile trecute în tot felul de informaţii scurse pe internet înainte de evenimentul de aseară. Tot ce a făcut anunţul oficial este să confirme informaţiile pe care le-am primit până în prezent din surse neoficiale, fiind poziţionat în oferta Google ca un smartphone performant la un preţ accesibil.

Nexus 5X este un smartphone de dimensiuni medii, fiind construit în jurul unui display Full HD de 5,2”. Acesta este protejat de Gorilla Glass 3 şi integrează sub capacul de policarbonat de pe spate un chipset Qualcomm Snapdragon 808 (acelaşi folosit şi de modelul LG G4), 2 GB memorie RAM, 16 sau 32 GB spaţiu intern de stocare şi camere foto de 5, respectiv 12 megapixeli. Camera principală iese însă în evidenţă, oferind un sistem autofocus laser şi un senzor cu pixeli de 1,55 microni, capabil să filmeze în rezoluţie 4K.

Pe partea din spate, sub cameră a fost amplasat un senzor de amprentă numit Nexus Imprint, care va securiza atât telefonul, cât şi plăţile prin intermediul Android Pay. Google susţine că acesta poate face autentificarea în 600 milisecunde şi că senzorul învaţă să citească mai bine amprenta utilizatorului în timp. Pentru un smartphone de dimensiuni medii, acumulatorul de 2.700 mAh ar trebui să fie de ajuns, în special dacă luăm în considerare rezoluţia ecranului.

Varianta de 16 GB a lui Nexus 5X va costa 379 dolari în Statele Unite ale Americii, în timp ce varianta de 32 GB va costa 429 dolari. Modelul 5X este disponibil acum pentru pre-comandă în SUA, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Coreea de Sud şi Japonia şi va fi livrat la mijlocul lunii octombie, cu Android Marshmallow preinstalat, urmând ca acesta să fie lansat în alte 40 de ţări pe 19 octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult