Google ar putea echipa noua serie Pixel 4 şi Pixel 4 XL cu 6GB memorie RAM

19.07.2019
Google ar putea echipa noua serie Pixel 4 şi Pixel 4 XL cu 6GB memorie RAM

Semnată de Google, gama de telefoane Pixel este percepută ca un punct de referinţă pentru cum ar trebui să arate configuraţia unui smartphone pregătit pentru a rula în condiţii optime cea mai nouă versiune de Android. Iar până de curând, 4GB memorie RAM erau suficienţi pentru o experienţă Android confortabilă.

Pornită ca un clişeu de marketing, menit să atragă cumpărători mai mult sau mai puţin informaţi, goana după memorie RAM a urcat deja capacităţile instalate la 6GB, 8GB şi chiar 12GB memorie RAM. Dar în mod inevitabil, partea de software o ajunge din urmă pe cea de hardware, încât 6GB memorie RAM reprezintă acum nivelul optim pentru un smartphone echipat cu cea mai nouă versiune de Android.

Aşteptată pentru lansare în luna octombrie, seria de telefoane Pixel 4 este confirmată de Google cu o singură imagine-teaser, arătând partea din spate a telefonului.

Potrivit informaţiilor mai mult sau mai puţin oficiale, Pixel 4 va avea un ecran mai înalt decât actualul model Pixel 3, folosind rată de aspect 19:9. Rezoluţia ar putea fi 1080×2880 pixeli pentru modelul standard şi 1440×3040 pixeli pentru modelul Pixel 4 XL. Capacitatea de memorie instalată ar putea porni de 128GB. Deocamdată, nu este clar dacă Google va merge cu noua versiune Plus a chipsetului Snapdragon 855, sau va rămâne cu frecvenţele de funcţionare standard, preferând să optimizeze mai bine autonomia bateriei.

Deja, un subiect de controverse printre fanii Apple, ornamentul camerei foto aflată pe spatele telefoanelor Pixel 4 pare că va fi de formă pătrată, la fel ca la iPhone 11.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult