Google brevetează camera foto care ţine cont de prognoza meteo

29.03.2013
Google brevetează camera foto care ţine cont de prognoza meteo

Dispozitivele mobile cu acces la internet şi receptor GPS nu mai sunt de mult o raritate, aşa că Google s-a gândit la o modalitate pentru a îmbunătăţi calitatea pozelor obţinute folosind camera foto de pe telefonul mobil, ţinând cont de condiţiile meteo care pot influenţa performanţele acesteia.

Google brevetează camera foto care ţine cont de prognoza meteo

Dacă până acum, receptorul GPS nu avea altă utilitate pentru camera foto decât adăugarea coordonatelor de localizare în EXIF-ul pozelor, cu scopul de facilita sortarea mai uşoară a imaginilor în funcţie de locaţia unde au fost obţinute, inginerii Google au găsit o întrebuinţare nouă, ce poate afecta în mod direct performanţele camerei foto.

Mai exact, Google intenţionează să utilizeze coordonatele GPS şi conexiunea la internet pentru a obţine o prognoză meteo personalizată, relevantă pentru locaţia utilizatorului şi momentul din zi, pe baza căreia reglajele camerei foto sunt ajustate automat pentru obţinerea unor poze la calitate optimă. Cu noua funcţie, posesorii de smartphone şi tablete Android ar putea obţine poze mai bune în zilele înnorate, balansul de alb şi saturaţia de culoare fiind ajustate dinainte la valorile ideale. Lista parametrilor care pot fi personalizaţi în funcţie de condiţiile meteo include şi tonalitatea de culoare, claritate şi contrast.

În afară de poze, procedeul descris în aplicaţia pentru patent poate fi aplicat şi secvenţelor video filmate, sau apeluri video preluate cu ajutorul camerei frontale.

Desigur, în timp ce noul brevet dă câteva indicii despre surprizele pregătite de Google pentru viitoarele generaţii de tablete şi smartphone, acesta nu include un interval de lansare şi nici garanţia că invenţiile prezentate chiar vor ajunge să fie incluse în produse comerciale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult