Apple brevetează camera foto cu zoom optic pentru telefoane groase de 6 mm

Apple brevetează camera foto cu zoom optic pentru telefoane groase de 6 mm

Implementarea unui zoom optic în obiectivele camerelor foto din terminalele mobile nu este o idee nouă, Nokia, Samsung, LG  sau Sharp lansând câteva produse care au oferit această facilitate. Acestea nu au avut însă priza la public scontată şi, din cauza dimensiunilor, nici nu au putut supravieţui în epoca terminalelor din ce în ce mai subţiri. Conform unui brevet depus de Apple, compania lucrează la o cameră foto care va oferi atât zoom optic cât şi un senzor de mare rezoluţie, dar care va putea fi implementată în carcasa subţire a unui telefon mobil modern.

Designul Apple afirmă că dimensiunile camerei o vor face aptă să fie încorporată într-un terminal cu o grosime între 6 şi 13mm şi o lăţime între 18 şi 32mm, ceea ce ar permite implementarea în curentele produse iPhone sau iPad. Schema generică a camerei foto dezvăluie cheia întregului ansamblu, Apple folosind o oglindă pentru devierea la 90 de grade a luminii. Astfel, constrângerile spaţiului sunt evitate, lăţimea carcasei unui terminal oferind un spaţiu de manevră mult mai generos pentru implementarea mecanismului unui obiectiv cu zoom optic.

Cea de-a doua tehnologie prezentată în acest brevet este cea de separare a luminii în componentele RGB standard pentru captura foto prin utilizarea unui ansamblu de patru prisme. Această ingenioasa utilizare a dispersiei luminii va permite captura fiecărei componente RGB cu câte un senzor dedicat, ceea ce va micşora complexitatea acestora, deci şi costurile de producţie, şi va elimina unele din deficienţele senzorilor obişnuiţi.

Cererea de brevet a fost depusă în septembrie 2011, ceea ce înseamnă că Apple lucrează de o bună bucată de timp la acest nou produs. Când îl vom găsi implementat într-un terminal iPhone sau iPad, rămâne de văzut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News