Google Pixel 3a primeşte specificaţii complete cu o zi înainte de lansarea oficială

07.05.2019
Google Pixel 3a primeşte specificaţii complete cu o zi înainte de lansarea oficială

Prima ediţie a conferinţei Google I/O în cadrul căreia Google este aşteptat să găzduiască şi o lansare hardware va începe peste doar câteva ore. Principalul element de atracţie va fi noua gamă de telefoane Pixel 3a şi Pixel 3a XL, pregătită ca o versiune low-cost a seriei Pixel 3.

În mod evident, noua ofertă de telefoane Pixel nu a fost un secret foarte bine păstrat, zvonurile despre acestea circulând încă din luna martie. Ultima dezvăluire pare să vină direct dintr-un pliant cu specificaţii oficiale, descriind principalele caracteristici ale telefoanelor Pixel 3a.

Asltfel, versiunea standard Google Pixel 3a vine cu un ecran Full HD+ (1080p) de 5,6 inch, bazat pe tehnologie OLED. Carcasa realizată din policarbonat găzduieşte un acumulator de 3000mAh şi o configuraţie bazată pe chipsetul Snapdragon 670, ajutat cu 4GB memorie RAM.

În mod evident, substituirea finisajelor din sticlă cu cele din policarbonat reduce semnificativ costul de fabricaţie. Rămâne de văzut în ce măsură aspectul premium al telefonului va avea de suferit.

Fără mari pretenţii la partea de rezoluţie, camera foto principală foloseşte un senzor dual pixel cu o rezoluţie efectivă 12,2 MP. Optimizată pentru performanţe crescute în condiţii de lumină slabă, acesta foloseşte pixeli cu dimensiune 1,4 microni şi lentile cu deschidere f/1.8, identice celor întâlnite la telefoanele Pixel 3.

Camera frontală este limitată la rezoluţie 8MP şi foloseşte lentile cu deschidere f/2.0 pentru optimizarea sensibilităţii la lumină.

Posesorii de telefoane Pixel 3a vor putea obţine clipuri video la rezoluţie 4k/30fps, respectiv 1080p/30fps folosind camera frontală.

Noile modele smartphone preiau tehnologia Activ Edge introdusă cu prima serie Pixel 3. Întâlnită prima dată la telefoanele HTC, funcţionalitatea permite activarea de comenzi predefinite prin simpla strângere a telefonului de marginile carcasei.

Potrivit zvonurilor de până acum, Google va oferi seria de telefoane Pixel 3a la preţuri începând cu 399 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult