Modelul mid-range Pixel 4a: specificații hardware înainte de lansare

10.04.2020
Modelul mid-range Pixel 4a: specificații hardware înainte de lansare

Noul model mid-range Pixel 4a de la Google a apărut pe internet de câteva luni deja în varianta sa finală din punct de vedere al hardware-ului extern, iar acum că ne apropiem de lansare aflăm și detaliile complete despre hardware-ul intern. După cum era de așteptat, telefonul folosește o platformă de medie și caracteristici mai modeste decât Pixel 4 și 4 XL, lansate în toamnă, iar promisiunea va rămâne aceeași ca în cazul modelelor Pixel 3a: o cameră performantă și software Android „curat” la un preț accesibil.

În mod obișnuit, un nou model Pixel 4a ar fi fost prezentat și lansat oficial în cadrul evenimentului Google I/O. Din păcate, ediția 2020 a evenimentului care are loc de obicei în fiecare an nu se mai ține în nicio capacitate, fie offline, sau online, așa că probabil că Google va livra pur și simplu telefonul către magazine. Chiar și fără o prezentare prea complexă, cei care sunt interesați de acest model probabil că știu deja despre ce este vorba, întrucât a fost unul dintre cele mai „leak-uite” dispozitive din ultima vreme.

Pentru prima dată, Google va adopta un design de smartphone cu ecran perforat pentru camera frontală. Acesta va folosi un panou OLED cu rezoluție Full HD+ și diagonală de 5,81”, un chipset Snapdragon 730 cu 6 GB memorie RAM și 64 sau 128 GB stocare internă. Per total, acesta va fi un dispozitiv de medie normal pentru prețul său în materie de performanță hardware.

Diferențele vor fi observate atunci când fotografiile camerei de 12 megapixeli (singulară, de altfel), alături de procesarea de imagine de la Google, vor oferi rezultate de top, în ciuda faptului că este vorba despre un telefon nu foarte scump. Pixel 3a s-a apropiat anul trecut de performanța modelelor Pixel 3, iar modelul mid-range Pixel 4a este așteptat să facă la fel.

Câteva elemente la care utilizatorii vor trebui să renunțe pe Pixel 4a sunt camera cu zoom, deblocarea facială avansată și nucleele AI pentru procesare mai rapidă a fotografiilor. În schimb, primești în continuare încărcare rapidă la 18W și chiar și un jack pentru căști. Telefonul va oferi un senzor de amprentă pe spate și un cip de securitate Titan M pentru criptarea datelor stocate.

La 400 de dolari, Pixel 4a va intra în concurență directă cu iPhone SE de la Apple, modelul pe care am putea să îl vedem într-o manieră oficială săptămâna viitoare.

(via Slashgear)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult