Google Pixel 7a ar putea fi ultimul model „mid-range” de la Google

02.05.2023
Google Pixel 7a ar putea fi ultimul model

Săptămâna viitoare, la I/O 2023, Google va lansa două noi smartphone-uri importante pentru portofoliul său de dispozitive. Unul este Pixel Fold, primul său pliabil, iar al doilea este modelul Pixel 7a, varianta mai accesibilă a seriei Pixel pentru anul 2023. Acesta din urmă ar putea fi însă ultimul model de acest gen din oferta companiei, din 2024 aceasta urmând să renunțe la seria „a”, conform unui nou zvon.

Google ar putea să nu lanseze un Pixel 8a anul viitor

Yogesh Brar, cunoscut pentru zvonurile sale despre smartphone-uri pe Twitter, a publicat pe contul său un mesaj care sugerează că Google pregătește anularea seriei de dispozitive Pixel A. Modelul Pixel 7a deja este așteptat cu un preț mai mare și cu specificații hardware similare cu cele ale modelului Pixel 7 „standard”. Diferența de performanță și de preț nu va fi foarte mare între ele, iar Google ar putea renunța astfel anul viitor la un dispozitiv de acest gen.

Planul companiei ar fi ca începând cu 2024 să ofere pe piață tot trei modele de smartphone-uri. Două ar fi modelele Pixel 8, care vor fi lansate oficial în toamna acestui an, iar al treilea ar fi modelul pliabil Pixel Fold, care se va lansa la vară. Probabil că modelul Pixel 8 „de bază” va ocupa locul pe care un Pixel 8a l-ar fi ocupat anul viitor, dar la un preț mai mare. Varianta Pro va rămâne alegerea premium pentru cei care vor un flagship „complet”, cu mai multe camere și construcție mai bună, în timp ce Pixel Fold va fi modelul pliabil care va concura în piață cu Galaxy Z Fold de la Samsung.

Brar sugerează că și Samsung va adopta o strategie similară în următorii ani. Deja pentru seria Galaxy S22 nu a mai fost lansat un model „FE”, iar acesta ar putea fi sfârșitul acestei serii de dispozitive, întrucât zvonurile despre un S23 FE nu sunt tocmai încurajatoare.

Și Apple ar putea adopta o strategie similară. Cel mai recent model de iPhone SE s-a dovedit a fi un eșec, fiind construit cu un design vechi de 10 ani, baterie slabă și un ecran mic și depășit tehnologic. Următorul iPhone SE ar putea necesita prea multe schimbări de design și downgrade-uri pentru a merita efortul. Apple păstrează oricum în ofertă modelele din anii precedenți, la prețuri mai mici și va încerca probabil să îndrume clienții cu bugete limitate către acelea.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult