Greşelile se plătesc: Samsung Mobile are un nou designer-şef

09.05.2014
Greşelile se plătesc: Samsung Mobile are un nou designer-şef

Telefonul Galaxy S4 nu a fost văzut ca o actualizare importantă a precedentului vârf de gamă, acest lucru fiind recunoscut chiar de către oficialii Samsung, însă noul Galaxy S5 ni s-a părut mult mai convingător din punct de vedere hardware şi software. Excepţia dezamăgitoare este designul, iar reacţia publicului se pare că a avut efect deoarece Samsung a anunţat schimbări în conducerea departamentului de design al diviziei sale de terminale mobile.

În luna ianuarie a acestui an, vice-preşedinta Lee Young Hee ne-a promis că vom asista la schimbări semnificative de design odată cu lansarea viitoarelor terminale mobile Samsung, însă Galaxy S5 a dezamăgit deoarece a reciclat încă o dată liniile pe care le cunoaştem de la modelele anterioare Galaxy S sau de la familia superioară Galaxy Note. Reacţia negativă a publicului se pare că avut efect, compania Samsung anunţând că a operat schimbări în eşalonul superior al departamentului său de design.

Samsung a anunţat că Chang Dong-hoon a părăsit conducerea  departamentului de design din cadrul Samsung Mobile, acesta urmând să preia conducerea departamentului Design Strategy Team, care se ocupă cu planificarea pe termen lung a direcţiilor de design care vor fi abordate de întreaga companie Samsung Electronics. În locul lui a fost adus un angajat mai tânăr care până acum a îndeplinit rolul de vice-preşedinte, Lee Min-hyouk urmând să preia conducerea echipei de design Samsung Mobile şi să fie totodată cel mai tânăr director executiv Samsung.

Conform unui zvon anterior, fostul designer-şef  ar fi intenţionat să demisioneze din cauza reacţiilor apărute după lansarea modelului Galaxy S5, însă această informaţie a rămas neconfirmată.

La fel ca orice altă schimbare importantă operată de o corporaţie de mare anvergură, probabil că potenţialele noi idei ale proaspătului designer-şef vor avea nevoie de timp pentru a se concretiza într-un produs final. Când, cum şi unde, rămâne de văzut, dar probabil că nu vom vedea nimic nou până la Galaxy S6.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News