Honor 30S, anunţat oficial. Huawei aduce pe piaţă un mid-range premium cu 5G şi sistem quad-camera

30.03.2020
Honor 30S, anunţat oficial. Huawei aduce pe piaţă un mid-range premium cu 5G şi sistem quad-camera

Huawei a anunţat în china noul model mid-range premium Honor 30S. Acesta este primul dispozitiv de medie al brandului secundar care beneficiază de conectivitate 5G, cât şi primul care este echipat cu chipset-ul Kirin 820. Acest chipset va fi cel mai probabil folosit şi pe alte dispozitive de medie din viitor al ambelor branduri şi pare să fie mai bine dotat din punct de vedere al puterii de procesare decât alternativele Snapdragon 700 de la Qualcomm.

Honor 30S continuă direcţia în care seria de top a acestui brand a mers în ultimii câţiva ani. Acesta este practic o alternativă mai ieftină la un telefon de top, cu specificaţii apropiate şi design premium. Chipset-ul Kirin 820, de exemplu, foloseşte patru nuclee Cortex-A76, aceleaşi care se găsesc şi pe modelul de top Kirin 990.

Diferenţa este la nivelul frecvenţelor, unul fiind la 2,36 GHz, iar celelalte trei la 2,22 GHz. Celelalte patru nuclee de putere scăzută sunt Cortex-A55 la 1,84 GHz. Din păcate însă, GPU-ul acestui cip se dovedeşte a fi tot unul de medie, nu unul de top, cum se zvonea: modelul Mali-G57 MP6. Kirin 820 vine şi cu un procesor neural pentru aplicaţii de tip AI şi Deep Learning, cât şi cu un modem 5G integrat.

Ecranul lui Honor 30S măsoară 6,5” În diagonală şi beneficiază de un panou LCD cu rezoluţie Full HD+, iar Huawei a integrat pe acest model atât un port USB Type-C, cât şi un jack de 3,5mm pentru căşti. Ce nu are este un senzor de amprenă în ecran, acesta fiind mutat pe laterala din dreapta, un slot pentru carduri microSD sau Nano Memory, NFC şi infraroşu. Toate aceste componente sunt dedicate modelelor semnificativ mai scumpe din gama Huawei P. Totul este alimentat de un acumulator de 4.000 mAh care se încarcă rapid la 4.000 mAh, fără încărcare wireless.

La capitolul camere foto avem de a face cu un senzor de 16 megapixeli frontal, integrat în display în colţul stânga-sus, cât şi un sistem cu patru camere pe partea din spate. Cameră principală de 64 megapixeli, cameră cu zoom optic 3x de 8 megapixeli, o cameră ultra-wide de 8 megapixeli şi în cele din urmă o cameră macro de 2 megapixeli.

Honor 30S este deja disponibil pentru comandă în China şi cu siguranţă va fi lansat şi într-o versiune internaţională pe pieţele pe care brandul secundar Huawei încă activează. La 2.400 yuan, adică 305 euro, Honor 30S vine în configuraţie cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare. Varianta de top, cu 8 GB RAM şi 256 stocare costă 2.700 yuan, adică aproape 350 euro. Probabil că preţurile vor creşte puţin odată cu disponibilitatea în Uniunea Europeană.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video