Honor 50 ar putea fi echipat cu un nou procesor mid-range: Snapdragon 775G

17.05.2021
Honor 50 ar putea fi echipat cu un nou procesor mid-range: Snapdragon 775G

Atenția este concentrată acum pe Honor, întrucât planurile companiei chineze, fostă divizie Huawei, nu sunt tocmai clare. Nu știm încă dacă un parteneriat cu Google a fost restabilit sau dacă telefoanele sale vor fi lansate în afara Chinei. Ce începem să aflăm însă sunt detalii despre design și hardware-ul intern al următorului său telefon, Huawei 50. Deja știm că modelele Honor 50 Pro și/sau Pro+ vor folosi un chipset high-end precum Snapdragon 888, însă modelul „standard” ar putea folosi ceva din categoria mid-range: Snapdragon 775G, un nou model de la Qualcomm.

Modelul Honor 50 „standard” ar putea fi un dispozitiv mid-range

În acest moment, Snapdragon 775G nu există în mod oficial. Qualcomm a lansat pentru gama mid-range premium chipset-ul 780G către parteneri. Se pare însă că va exista și o versiune cu frecvențe puțin scăzute, sub forma lui 775. Acestea vor fi cipuri foarte similare, în schimb, cu aceleași componente principale, precum un modem 5G performant.

Este deja confirmat însă faptul că Honor are un parteneriat activ cu producătorul de procesoare american, așa că ne așteptam deja să vedem telefoane echipate cu chipset-uri Snapdragon de la companie. Design-ul seriei Honor 50 ar putea fi foarte similară cu cea a companiei Huawei, planurile pentru aceste serii de telefoane fiind probabil realizate cu câteva luni înainte ca cele două entități să se despartă.

Zvonurile spun că Honor 50, Honor 50 Pro și Honor 50 Pro+ vor fi anunțate oficial în cadrul unui eveniment de lansare care este programat pentru luna iunie. Apoi, telefoane vor fi lansate pe piață abia în luna iulie. Cam în aceeași perioadă sunt așteptate și noile telefoane de la Huawei, modelele P50, care ar putea fi primele dispozitive lansate din fabrică cu sistemul de operare Harmony OS. Alături de P50, Huawei ar putea lansa și noi tablete din gama MatePad. Momentan nu avem informații despre noi tablete cu Android sub brandul Honor.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult