Snapdragon 780G oferă dotări la nivel de flagship pe telefoane mid-range

25.03.2021
Snapdragon 780G oferă dotări la nivel de flagship pe telefoane mid-range

Snapdragon 780G, succesorul lui SD765G, este realizat folosind procesul de fabricație pe 5nm și oferă multe dintre dotările lui SD888, la un preț mai bun.

Construit pe același proces de fabricație ca și vârful de gamă Qualcomm, Snapdragon 780G va putea fi întâlnit pe succesoarele unor modele foarte populare, precum OnePlus Nord și Vivo X50 Pro. Primele dispozitive sunt așteptate chiar din această primăvară.

Deși, producătorul Qualcomm nu a comunicat chiar toate detaliile, aflăm că SD 780G dispune de un CPU octa-core cu două nuclee Cortex A78 de înaltă performanță (frecvență 2,4 GHz) și șase nuclee Cortex A55 (1,8 GHz). Este probabil ca noul SoC să fie produs în fabricile Samsung.

„De la debutul seriei Snapdragon 7, în urmă cu trei ani, au fost lansate peste 350 de smartphone-uri bazate pe acestea. Continuăm pe această direcție prin introducerea platformei mobile Snapdragon 780G 5G ”, a declarat Kedar Kondap, vicepreședinte în cadrul Qualcomm.

Snapdragon 780G

Snapdragon 780G integrează un modem Snapdragon X53 5G optimizat, care suportă viteze teoretice la download de 3,3 Gbps, folosind rețele din banda sub-6 GHz. De asemenea, este oferit suport pentru rețele Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E avansat, dar și un nou procesor Snapdragon Sound care îmbunătățește experiența audio la folosirea de accesorii Bluetooth.

SD 780G este primul SoC din Seria 7 care integrează un procesor de imagine (ISP) cu trei intrări, capabil să filmeze simultan cu până la 3 camere diferite (ex. captură cu zoom, wide și ultra-wide, în aceeași imagine). Totodată, este oferit suport pentru captură video HDR10 +, 4K HDR, fotografii îmbunătățite pentru condiții de lumină scăzută și multe altele.

Adresând și subiectul jocuri, Snapdragon 780G integrează suita de caracteristici Elite Gaming. Noul chipset suportă actualizarea driverului video pentru maximizarea performanțelor în jocuri nou apărute, ecrane rate de reîmprospătare mai mari și procesare HDR pe 10 biți. De asemenea, un spor considerabil de performanță este adus și pe segmentul AI, AI Gen 6 și procesorul Hexagon 770 îmbunătățind de 2 ori performanțele chipsetului din generația anterioară. Capabilitățile AI vor ajuta, spre exemplu, în timpul apelurilor prin blocarea mai eficientă a zgomotului ambiant, cât și în aplicații software care se bazează pe AI, cum sunt serviciile de asistență prin comandă vocală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult