Honor a depășit vânzările Apple și Xiaomi în China. Ar putea deveni „noul Huawei”

01.09.2021
Honor a depășit vânzările Apple și Xiaomi în China. Ar putea deveni „noul Huawei”

Chiar dacă în 2019, Huawei are reușit să se mențină pe poziții pe piața de smartphone-uri, iar în 2020 compania a continuat într-o direcție bună, cel puțin în China, restricțiile SUA și-au arătat puterea în 2021, când compania a scăzut chiar și din „top 5” în clasamentul celor mai mari producători de telefoane. Golul lăsat de Huawei în piață a fost la începutul anului rapid acoperit de branduri chinezești în creștere precum Oppo, Vivo și Xiaomi, dar acum, Honor, fostă divizie Huawei, pare să își revină, cu vânzări care pun acest brand în fața unor producători de top din piață, precum Apple și Xiaomi.

Telefoanele Honor s-au vândut foarte bine în China în luna iulie

Conform unui studiu de piață publicat de CINNO Research, Honor a reușit să urce într-un timp foarte scurt pe locul al treilea pe piața de smartphone-uri din China în luna iulie. Compania, acum independentă, a încheiat parteneriate cu MediaTek și Qualcomm pentru dezvoltarea de smartphone-uri care folosesc chipset-urile acestora. Lansările recente ale seriilor mid-range Honor 50 și X20 au fost de ajuns pentru a aduce vânzări de 4 milioane de unități în luna iulie pe piața din China, iar această performanță a fost atinsă fără Magic 3, care a debutat în august.

Cu 4 milioane de unități în luna iulie, Honor a reușit să depășească Xiaomi, care a vândut 3,9 milioane de unități în aceeași perioadă în China, și Apple, care a vândut 3 milioane de telefoane. Liderul pieței în China pe luna iulie a fost Oppo, cu 5,6 milioane de unități, în timp ce Vivo a livrat 5,3 milioane de smartphone-uri în țara de origine.

Honor și-a anunțat recent și planurile de lansare a produselor sale în afara Chinei, unde folosesc Android cu servicii Google sub interfața Magic UI. Chiar dacă în trecut Honor a avut o prezență importantă și în România, compania nu și-a arătat încă interesul de a relansa brandul, acum independent de Huawei, și la noi în țară.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult