Honor a lansat Magic V2: cel mai subțire și mai ușor pliabil „Fold” de până acum

13.07.2023
Honor a lansat Magic V2: cel mai subțire și mai ușor pliabil „Fold” de până acum

Nu a trecut atât de mult timp de la momentul lansării Magic Vs în Europa, de la Mobile World Congress 2023, însă clienții Honor din China tocmai au primit următorul model de smartphone pliabil al brand-ului Honor. Noul model Honor Magic V2 nu primește doar upgrade-uri hardware, ci le integrează într-un corp mai compact și mai ușor, care permite companiei să se laude cu „cel mai subțire și mai ușor pliabil pe format Fold din lume”.

Honor Magic V2 este mai ușor decât un iPhone 14 Pro Max

Anterior, Huawei Mate X3 părea că este cel mai apropiat telefon pliabil pe acest format care să poată fi comparat cu un telefon obișnuit, cu grosime de 11,9 mm și greutate de 239 de grame. Magic V2 de la Honor este însă și mai compact, cu doar 9,9mm în grosime atunci când este pliat și 4,7mm atunci când este complet deschis și doar 231 de grame. Practic, noul telefon pliabil Honor este mai ușor cu 10 grame decât iPhone 14 Pro Max.

Honor Magic V2 thick

Dimensiunile reduse au fost asigurate, în parte și de noua balama, care este folosită dintr-un aliaj de titan imprimat 3D, cu șuruburi foarte scurte care țin toate componentele asamblate. Se pare însă că acest design nu permite și rezistență la apă, așa cum vedem pe alte modele, dar piesele sunt măcar rezistente la stropi de apă, dacă vreo picătură ajunge, din întâmplare în acea zonă

Iar în carcasa subțire și mai ușoară, Honor a reușit să integreze mai multă tehnologie decât în iPhone. Avem de a face, în primul rând, cu o baterie mult mai mare, de 5.000 mAh, bazată pe noua tehnologie silicon-carbon. Utilizarea acestei baterii a fost necesară pentru a atinge aceste dimensiuni reduse, întrucât este mai densă față de bateriile bazate pe Litiu-Ion. Încărcarea se face la 66W, deci foarte rapid, dar nu există încărcare wireless.

Honor Magic V2 weight

Configurația este una de top

Telefonul este bazat pe un chipset Snapdragon 8 Gen 2 în varianta cu overclocking, aceeași pe care am văzut-o anterior pe Samsung Galaxy S23, cu 12 GB RAM și 256 sau 512 GB în varianta de bază și 16 GB RAM și 1 TB stocare în varianta „Ultimate”.

honor magic v2 main 2

Ecranele au primit și ele upgrade-uri mult-așteptate. Ecranul pliabil de la interior este acum bazat pe un panel OLED de 7,92”, cu rezoluție 2.156 x 2.344 pixeli și refresh rate variabil la 120 Hz cu tehnologie LTPO. La fel ca ecranele celor mai recente telefoane ale sale, Honor Magic V2 beneficiază de un sistem de iluminare cu 3.840 trepte (PWM 3.840 Hz), care ar trebui să fie mai odihnitor pentru ochi. Și ecranul exterior este acum mai avansat, cu diagonală de 6,43” și rezoluție „aproape” Full HD+: 2.376 x 1.060 pixeli la 120 Hz. Acest ecran poate atinge și 2.500 nits de luminozitate în HDR și soare puternic. Ambele ecrane au și suport pentru stylus, pentru cei care au nevoie de astfel de funcții.

Nici camerele foto nu au fost ignorate de Honor. Magic V2 beneficiază de trei camere pe spate. Cea principală, wide, are 50 megapixeli f/1.9 și stabilizare optică, cea ultrawide are 50 megapixeli f/2.0 și nu are stabilizare, iar un zoom optic 2.5x de 20 megapixeli cu OIS este folosit, cel mai probabil, pentru portrete. Camerele frontale au rezoluții de 16 megapixeli.

Honor Magic V2 black

Prețul Honor Magic V2 în China este avantajos

Honor Magic V2 se lansează în China pe 20 iulie și este deja disponibil la pre-comandă în această țară. Prețurile pornesc de la 8.999 yuan, adică 1.126 euro pentru varianta de bază și ajung până la 11.900 yuan, sau 1.500 euro, pentru versiunea Ultimate. Atunci când telefonul va ajunge pe piața din Europa, prețurile vor fi cu siguranță semnificativ mai mari. Ne așteptăm la peste 2.000 de euro pentru varianta de top.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult