HONOR anunță revenirea în România cu patru modele de smartphone-uri, inclusiv flagship-ul Magic4 Pro

06.05.2022
HONOR anunță revenirea în România cu patru modele de smartphone-uri, inclusiv flagship-ul Magic4 Pro
foto: HONOR

După câțiva ani de absență de pe piața din România, HONOR, fostă divizie Huawei și companie independentă de la sfârșitul anului 2020, s-a întors. Compania intră pe piața din România cu patru modele de smartphone-uri, însă planurile sale sunt de a aduce cât mai multe dispozitive pe care le produce din toate categoriile. Pe lângă telefoane, HONOR produce și laptop-uri, căști, tablete, ceasuri inteligente și multe alte dispozitive de acest gen.

HONOR se va baza pe oferta sa de telefoane mid-range accesibile, pentru început

Primele patru smartphone-uri HONOR care ajung pe piață după separarea de Huawei sunt modelele HONOR X7, HONOR X8, HONOR Magic4 Lite și, flagship-ul companiei, Honor Magic4 Pro. Toate sunt echipate cu sistemul de operare Android cu servicii Google complete, peste care este aplicată interfața proprietară MagicUI.

Honor X7

Modelele HONOR X7, X8 și Honor Magic4 Lite sunt din gama de medie și toate vin cu prețuri de sub 2.000 de lei în România. Cel mai ieftin este Honor X7, un smartphone echipat cu chipset Snapdragon 680, un ecran de 6,74” la 90 Hz, baterie de 5.000 mAh cu încărcare la 22,5W, 6 GB RAM și 128 GB stocare. Acesta pornește de la 1.099 lei și vine echipat cu o cameră foto de 48 megapixeli.

Honor X8

Modelul  următor din gamă este Honor X8, care beeficiază de același procesor Snapdragon 680, dar adoptă un design diferit. Configurația integrează tot un ecran de de 6,7” la 90 Hz, upgrade-ul cel mai important fiind la nivelul camerei foto, aceasta oferind o rezoluție crescută, de 64 megapixeli. Design-ul mai compact subțire al acestui telefon poate găzdui însă doar o baterie de 4.000 mAh. Prețul acestui model este de 1.299 lei.

Magic4 Pro este un flagship performant și foarte scump

Pe treapta superioară avem HONOR Magic4 Lite, un model cu ecran mai mare, de 6,81” la 120 Hz, cu chipset Snapdragon 695 la 1.499 lei, iar sus de tot avem Magic4 Pro, model echipat cu Snapdragon 8 Gen 1 și sun sistem cu cinci camere pe spate, care beneficiază și de certificare IMAX. Acesta din urmă costă 5.399 lei și include specificații de top, comparabile cu cele ale modelelor de top ale altor companii.

Honor Magic4 Lie

Ce lipsește, momentan, din gama HONOR din România este mid-range-ul superior, adică gama Honor 60, pe care compania a lansat-o anul trecut în China. Astfel, se poate observa o „gaură” mare în ofertă, diferența între cel mai scump model mid-range și modelul premium fiind extrem de mare.

Honor Magic 4 Pro

Telefoanele HONOR nu sunt încă disponibile la vânzare, însă vor fi listate în ofertele magazinelor în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult