Honor confirmă modelul Magic V, primul telefon pliabil al brandului

23.12.2021
Honor confirmă modelul Magic V, primul telefon pliabil al brandului

Știm de multă vreme că Honor lucrează la un smartphone pliabil, primul astfel de dispozitiv brandului. Acesta este în dezvoltare încă de dinainte de separarea de Huawei de anul trecut, iar în 2022 s-ar putea să îl vedem pe piață. Acesta este așteptat cu un design și cu capabilități similare cu Huawei Mate X2, însă bazat pe o platformă hardware Qualcomm, conectivitate 5G și un software cu servicii Google în Europa. Acum știm și cum se numește: Honor Magic V.

Noul Honor Magic V ar putea fi lansat foarte curând

Honor Magic V a fost confirmat oficial de către producătorul chinez de smartphone-uri. Nu avem încă o dată de lansare programată, însă dacă Honor a început să vorbească într-o manieră oficială despre acest dispozitiv, ne putem aștepta la o așteptare scurtă.

Honor a confirmat anterior că va dezvolta un smartphone echipat cu Snapdragon 8 Gen 1 în viitorul apropiat. Acesta este cel mai recent chipset high-end de la Qualcomm, care va domina piața pe segmentul high-end în 2022. Totuși, nu știm dacă telefonul pe care l-a menționat compania anterior pentru adopția acestui procesor este sau nu Honor Magic V, sau un alt dispozitiv flagship, fără ecran pliabil.

Având în vedere că nu par să existe planuri pentru lansarea unui nou smartphone high-end Honor pe format „standard”, șansele sunt mari ca Magic V să fie primul telefon cu Snapdragon 8 Gen 1 al companiei.

Singura imagine prezentată de Honor prezintă telefonul din laterală, cu cele două părți și balamaua în prim-plan, care nu spune foarte multe. Nu ne putem da seama nici dacă este vorba despre un telefon de tip „fold”, cu ecran pătrat, stil tabletă, sau dacă este vorba despre un „flip”, cu ecran foarte înalt. Numele Magic „V” pare să fie inspirat de felul în care telefonul arată când este privit din laterale, atunci când este deschis.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult