Honor lucrează la un telefon pliabil: Magic Fold, programat pentru lansare în 2022

20.06.2021
Honor lucrează la un telefon pliabil: Magic Fold, programat pentru lansare în 2022

Se pare că mișcarea de la sfârșitul anului trecut, care a separat brandul Honor de Huawei, a fost alegerea corectă pentru a-i asigura un viitor în piață pentru ceea ce reprezenta gama secundară de dispozitive a companiei chineze. La doar jumătate de an după despărțire, Honor deja a lansat prima sa gamă de dispozitive noi, echipate cu servicii Google în afara Chinei și procesoare de la producătorul american Qualcomm, iar planurile companiei par să fie ambițioase, cu un telefon pliabil programat pentru lansare anul viitor: Honor Magic Fold.

Honor Magic Fold va concura cu Galaxy Fold și alte modele similare

Momentan, seria Honor 50, cu ale sale trei modele mid-range vor fi lansate în China și pe plan internațional, însă știm deja că urmează să mai vină o gamă de produse, de data aceasta din categoria high-end. Următorul model Honor Magic a fost deja confirmat de către companie și știm că va folosi un chipset de top, modelul Snapdragon 888 de la Qualcomm, cel mai performant procesor de mobil din acest moment.

În trecut brand-ul Magic a fost prezentat drept unul avangardist, care integra noi tehnologii sau aborda design-uri noi, ieșite din comun. Astfel, vestea că Honor lucrează la un model Honor Magic Fold, practic un smartphone cu ecran pliabil din această gamă, nu este tocmai o surpriză. Conform DSCC (Display Supply Chain Consultants), compania are în plan acest dispozitiv, care va folosi un design similar cu Galaxy Fold de la Samsung sau Mate X2 de la Huawei, cu un ecran pliabil la interior.

Se pare că telefonul va fi lansat la începutul anului viitor în imediat după ce vom vedea și alte modele de telefoane pliabile de la Google, Oppo, Vivo și Xiaomi. Toate acestea sunt programate să apară în această toamnă.

Spre diferență de alți producători, care probabil că vor folosi ecrane de la Samsung, se presupune că Honor va apela la producători din China precum BOE sau Visionox pentru dezvoltarea Honor Magic Fold.

sursa: DSCC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult