Honor View30 Pro şi Honor 9X lansate oficial. Vin cu specificaţii bune, preţuri atractive şi fără software Google

25.02.2020
Honor View30 Pro şi Honor 9X lansate oficial. Vin cu specificaţii bune, preţuri atractive şi fără software Google
foto: Huawei

Huawei a mers la Barcelona cu ambele sale branduri, în ciuda faptului că Mobile World Congress nu e mai ţine săptămâna aceasta. Honor se întoarce în Europa după o pauză de câteva luni cu modele noi, actualizate faţă de cele de anul trecut. Atât Honor View30 Pro, cât şi Honor 9X, au fost deja anunţate în mod oficial încă de anul trecut în China, însă abia acum vor ajunge şi pe piaţa internaţională, echipate cu software fără aplicaţii Google.

Honor View30 Pro

Modelul Honor View30 Pro este o veritabilă alternativă la Huawei Mate 30 Pro, fiind echipat cu hardware similar, însă face câteva mici compromisuri la anumite capitole pentru a păstra preţul mai scăzut.

Acesta este primul smartphone Honor echipat cu un modem 5G şi cu un chipset Kirin 990, la fel precum cel mai puternic model de la Huawei. Vine cu un ecran de 6,57” cu panou IPS decupat şi afişează rezoluţie Full HD+. În decupaj sunt integrate două camere frontale, una de 32 MP f/2.0 şi una de 8 MP f/2.2 ultra-wide. Telefonul vine cu 8 GB RAM şi în variante de 128 sau 256 GB stocare, integrează NFC şi un port infraroşu, cât şi un acumulator de 4.100 mAh.

View30 Pro poate fi încărcat rapid cu un adaptor de priză de 40W sau 27W în regim wireless. Camerele foto sunt foarte performante. Cea principală foloseşte un senzor de 40 megapixeli f/1.6, similar cu cel de pe modelele Huawei, în timp ce camerele secundare folosesc senzori de 8 megapixeli f/2.4 pentru zoom 3x, respectiv 12 megapixeli f/2.2 pentru ultra-wide.

Prima ţară în Honor View30 Pro va fi disponibil este Rusia, însă nu avem şi un preţ confirmat.

Honor 9X

Modelul mid-range de la Honor, Honor 9X, este echipat cu un ecran IPS fără decupaje, de 6,59”, cu rezoluţie Full HD+. Camera foto frontală este retractabilă şi foloseşte un senzor de 16 megapixeli f/2.2. Hardware-ul intern al telefonului include un chipset Kirin 810, 8 GB RAM şi 128, sau 256 GB stocare internă, cu posibilitatea de a adăuga un card microSD.

Pe partea din spate, telefonul integrează un sensor principal de 48 megapixeli f/1.8, alături de o cameră ultra-wide de 8 megapixeli f/2.4 şi o cameră de 2 megapixeli pentru adâncime. Acumulatorul de 4.000 mAh ar trebui să ofere o atutonomie peste medie pe acest model.

Toate acestea sunt disponibile într-un telefon de 250 de euro, care va fi lansat în luna martie în Franţa, Germania, Olanda, Egipt, Malaezia şi Arabia Saudită. Nu este clar dacă Honor 9X va ajunge şi pe alte pieţe.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult