HTC 10 a fost prezentat oficial: procesor Snapdragon 820, cameră de 12 MP şi ecran Super LCD de 5,2 inci

12.04.2016
HTC 10 a fost lansat oficial de HTC. Noul vârf de gamă al companiei asiatice vine cu caracteristici tehnice de top şi un design care atrage atenţia. Prezentarea oficială a oferit puţine suprize, deoarece foarte multe detalii despre telefon au apărut pe internet în ultimele săptămâni. 
 
Smartphone-ul unibody dispune de un ecran QHD (rezoluţie 2.560×1.440 de pixeli) Super LCD cu diagonala de 5,2 inci, procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32/64 GB (plus slot pentru card microSD cu capacitate maximă de 2 TB) şi baterie de 3.000 mAh cu suport pentru încărcare rapidă (50% în 30 de minute). 
 
Citeşte şi: Meizu Pro 6 – imagini de prezentare şi specificaţii
 
Unul dintre punctele forte ale noului smartphone îl reprezintă camera UltraPixel 2 de 12 MP, care dispune de stabilizare optică a imaginii şi autofocus laser. Potrivit testelor realizate de DxOMark, camera de pe HTC 10 este la fel de performantă ca cea de pe Samsung Galaxy S7. Aceasta este o veste bună, deoarece unul dintre punctele slabe ale vârfurilor de gamă anterioare de la HTC a fost camera. 
 
 
O altă caracteristică importantă a HTC 10 este sunetul. Terminalul dispune de tehnologie BoomSound HiFi cu suport audio 24-bit. La pachet cu telefonul vine o pereche de căşti Hi-Res. De această dată difuzorul nu mai este poziţionat pe partea din faţă, ci pe marginea de jos, lângă slotul USB Type-C. 
 
Designul, deşi reuşit, nu este spectaculos şi păstrează teme pe care le-am văzut pe modelele One anterioare. Carcasa din aluminiu a terminalului este disponibilă în patru nuanţe: Carbon Grey, Glacier Silver, Camellia Red şi Topaz Gold.
 
În SUA, HTC 10 va fi oferit deblocat la preţul de 700 de dolari. Livrările vor începe în luna mai. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult