HTC 10 va putea fi deblocat complet fără a pierde garanţia

14.04.2016
HTC 10 va putea fi deblocat complet fără a pierde garanţia

De câţiva ani buni, producătorii de smartphone-uri oferă posibilitatea de a debloca bootloader-ul dispozitivelor, pentru a putea instala orice tip de software doreşte utilizatorul. Desigur, pentru a se feri de probleme cauzate de instalarea unor pachete software care ar putea strica telefonul, majoritatea producătorilor specifică faptul că odată ce bootloader-ul a fost deblocat, garanţia telefonului nu este validă. HTC face excepţie de la regulă, oferind garanţie pentru HTC 10 chiar şi în această situaţie.

Se pare că HTC încurajează utilizatorii să îşi personalizeze telefoanele de câteva luni deja, o regulă similară fiind în vigoare şi pentru utilizatorii de HTC One A9. Clauzele de garanţie specifică destul de clar că utilizatorul are posibilitatea de a debloca bootloader-ul cu uneltele oferite de HTC, fără ca garanţia să fie invalidată. Este posibil însă ca aceasta să fie valabilă doar pentru telefoanele vândute direct de către HTC sau de către parteneri retail, însă nu obligatoriu valabilă pentru toate modelele HTC 10 vândute de operatorii telecom.

În general, companiile de telecomunicaţii au dreptul de a modifica şi aproba actualizările software lansate de producătorii de hardware, iar posibilitatea de a schimba anumiţi parametri ar putea să încalce termenele şi condiţiile de utilizare.  Va trebui să verificaţi cu fiecare operator în parte în cazul în care vă tentează instalarea de versiuni diferite de Android faţă de cea standard cu Sense 8.0 de pe HTC 10, însă dacă cumpăraţi telefonul la liber, nu ar trebui să aveţi motive de îngrijorare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult