HTC va lansa şi modelul „10 Lifestyle”, un model inferior al flagship-ului companiei

14.04.2016
HTC va lansa şi modelul „10 Lifestyle”, un model inferior al flagship-ului companiei

În ciuda zvonurilor din ultimele săptămâni şi campaniei de promovare agresivă din partea HTC, modelul 10 ne-a luat pe toţi prin surprindere. Nu numai că avem de a face cu unul dintre cele mai performante smartphone-uri de pe piaţă la capitolul putere de procesare, ci şi cu unul dintre cele mai performante telefoane când vine vorba de captură foto şi video. Din păcate însă, nu toate regiunile vor primi aceeaşi versiune puternică de HTC 10, compania pregătind varianta HTC 10 Lifestyle pentru anumite pieţe.

Se pare că anumite ţări, precum India, vor avea acces la modelul HTC 10 Lifestyle, fără opţiunea de a cumpăra modelul de bază. Diferenţele între cele două sunt evidente atunci când ne uităm pe lista de specificaţii, exteriorul fiind identic în ambele cazuri. Chipset-ul Snapdragon 820 a fost înlocuit cu un model mid-range, Lifestyle fiind echipat cu Snapdragon 652. Astfel, modelul procesorului afectează şi alte aspecte ale lui HTC 10. În locul vitezelor de date LTE Cat. 9, este posibilă doar utilizarea LTE Cat. 6. De asemenea, memoria RAM a fost limitată de la 4 GB la numai 3 GB.

Cu toate acestea, HTC 10 Lifestyle nu pare a fi un smartphone lent. Acesta coboră însă în categoria mid-range premium, cu specificaţii puţin peste medie şi cu o construcţie de calitate, asemeni modelelor de top. Restul caracteristicilor, precum ecranul QHD de 5,2”, camera UltraPixel 2 şi acumulatorul de 3.000 mAh rămân neschimbate chiar şi pe varianta inferioară a lui HTC 10.

Odată cu hardware-ul limitat, HTC va scădea şi preţul pentru HTC 10 Lifestyle cu aproximativ 100 de dolari. Momentan, telefonul este confirmat doar pentru India şi se zvoneşte că va ajunge şi în China. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult