HTC, afectat în continuare de vânzări în scădere, chiar dacă noua serie One M8 pare să fie un succes

04.06.2014
HTC, afectat în continuare de vânzări în scădere, chiar dacă noua serie One M8 pare să fie un succes

Chiar dacă se poate lăuda cu o gamă smartphone apreciată de public, ce a ajuns deja la a doua generaţie, HTC încă se luptă pentru supravieţuire în piaţa extrem de competitivă a dispozitivelor mobile.

După ce lunile martie-aprilie păreau să fi repus compania pe un trend ascendent, bilanţul vânzărilor pentru luna mai a venit cu rezultate dezamăgitoare, veniturile companiei scăzând cu 4.59% faţă de luna anterioară. Însă comparat cu aceeaşi lună a anului trecut, scăderea veniturilor cu 27.37% pare de-a dreptul alarmantă.

HTC, afectat în continuare de vânzări în scădere, chiar dacă noua serie One M8 pare să fie un success

Anunţat în urma unor lansări de produse considerate de succes, mărturie pentru asta fiind numeroasele review-uri pozitive adresate noului telefon HTC One M8, declinul nu pare să fie legat de calitatea produselor HTC, ci de eşecuri survenit pe alte planuri. Deşi neplăcută, recenta trecere a companiei Beats Electronics în portofoliul Apple este probabil fără consecinţe prea mari, logo-ul Beats fiind deja eliminat de pe majoritatea produselor HTC în urma vânzării acţiunilor deţinute în cadrul Beats.

Din fericire HTC pare să-şi fi asigurat un colac de salvare pe măsură, diversificând oferta smartphone cu noi modele accesibile cum este HTC One Mini 2 şi One E8, abia lansat. Oferta diversificată de telefoane ieftine cu Android deschide accesul către piaţa mult mai activă  de telefoane mid-range şi entry-level, cu potenţial crescut de monetizare. Totuşi, următorul bilanţ pozitiv ar putea să mai întârzie ceva timp, noul model HTC One Mini 2 urmând să ia drumul magazinelor abia începând cu luna iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult