HTC a anunţat oficial One E8, versiunea mai ieftină a vârfului de gamă One M8

HTC a anunţat oficial One E8, versiunea mai ieftină a vârfului de gamă One M8

Zvonit de câteva luni şi prezentat chiar de către HTC acum câteva zile, versiunea mai ieftină a telefonului One M8 a fost anunţată oficial. Urmând să poarte numele One E8, acesta abandonează câteva din caracteristicile particulare ale modelului de vârf One M8, însă va fi oferit şi un preţ ceva mai redus.

Fabricat integral din material plastic, noul HTC One E8 preia trăsături nu doar de la actualul vârf de gamă One M8, ci şi de la modelul anterior One M7. Noul terminal HTC păstrează forma ergonomică atât de apreciată la One M7 şi One M8, însă optează pentru o carcasă mai ieftină care va fi oferită în mai multe culori: negru, alb, roşu şi albastru.

La fel ca One M8, noul One E8 oferă un ecran IPS Full HD cu o diagonală de 5” şi un procesor Qualcomm Snapdragon 801 cu o frecvenţă de 2,3 GHz. La fel ca în cazul One M8, va exista o versiune care va folosi un procesor similar tactat la 2,5 GHz, însă acesta va fi rezervată doar pieţei asiatice.

Lista specificaţiilor comune mai cuprinde 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă, modem 3G/4G, Bluetooth 4.0, GPS, NFC, sistemul audio frontal BoomSound şi o baterie cu o capacitate de 2600 mAh. Terminalul va avea şi o versiune Dual SIM care va folosi două cartele în format Nano SIM.

HTC One E8 renunţă însă la adaptorul wireless 802.11 a/b/g/n/ac în favoarea unui mai modest modul 802.11 a/b/g/n. Carcasa, care are aceleaşi dimensiuni frontale de 146,42 x 70,67 milimetri, a devenit mai groasă dar şi mai uşoară. Dacă One M8 are o grosime de 9,35 milimetri, One E8 a crescut uşor la 9,85 milimetri, însă a devenit în schimb mai uşor: 145 de grame.

Cea mai mare schimbare este abandonarea sistemului cu două camere foto Duo Camera în favoarea unei camere foto simple cu senzor de 13 MP. One E8 foloseşte un senzor Omnivision OV13850 şi o obiectiv cu diafragmă F/2.2, adică acelaşi lucru pe care-l putem găsi şi pe One Mini 2. Camera frontală de 5 MP a fost şi ea ciuntită, aceasta oferind acum un obiectiv neimpresionant cu deschidere F/2.8.

HTC a anunţat că One E8 va fi lansat mai întâi în China, alte pieţe urmând să se bucure şi ele de atenţie undeva în cursul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News