HTC One M8, oferit şi într-o variantă accesibilă folosind carcasă din plastic

HTC One M8, oferit şi într-o variantă accesibilă folosind carcasă din plastic

Chiar dacă Apple au dat un exemplu grăitor, cum că lansarea unui telefon mai slab şi puţin mai ieftin decât modelul premium nu oferă automat reţeta pentru succes garantat, HTC este pe cale să calce pe urmele companiei americane lansând o variantă a telefonului One 2 (M8) lipsită de unul din principalele sale atuuri: carcasa din aluminiu şlefuit cu design unibody.

HTC One M8, oferit şi în carcasă din plastic

Puţin mai ieftin, noul HTC One M8 va fi oferit într-o carcasă din plastic cu finisaje ce imită trăsăturile modelului mai scump, păstrând însă neschimbate restul specificaţiilor:

  • Chipset: Snapdragon 801 (CPU quad-core la 2.3GHz)
  • Memorie: 2GB RAM, 16GB stocare internă
  • Cameră foto: Dual 4MP
  • Ecran: 5 inch, 1080p display
  • Acumulator: 2600 mAh
  • OS: Android KitKat 4.4.2

Contrar exemplului dat de Apple cu modelul iPhone 5C, varianta accesibilă a lui HTC One M8  este bine diferenţiată de modelul premium: 483 dolari în pachet retail vs 700 dolari pentru acelaşi telefon în carcasă din aluminiu.

HTC doreşte ca astfel să poată concura mai bine rivalul Samsung, care a ales din start pentru top-ul său de gamă, modelul Galaxy S5, o carcasă din plastic realizată cu economii importante în privinţa costurilor de fabricaţie. Rămâne de văzut dacă aceste economii vor avea ecouri şi în magazine, sub formă de tăieri succesive de preţuri aplicate atât modelului Galaxy S5, cât şi noul HTC One M8 în carcasă din plastic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult